Ruşii sunt în „război” cu turcii la Oţelu Roşu

express de banat, resita, caras-severin, stiri resita, stiri caras-severin, mechel, ductil steel, combinat, uzina, luca malaiescu, stiri otelu rosu, valea bistrei, negocieri pentru cumpararea societatii

Negocierile pentru cumpărarea Ductil Steel au intrat pe ultima sută de metri, la mai bine de un an de când societatea este cu lacătul pe uşă.

Mulţi dintre foştii angajaţi ai uzinei au plecat să-şi câştige traiul peste graniţele ţării, de teamă că nu vor mai putea să-şi întreţină familiile. În acest context, este greu de crezut că se vor mai întoarce pe salarii mult mai mici să lucreze acasă. Chiar şi aşa redeschiderea uzinei ar fi o şansă de resuscitare economică a zonei.

Autorităţile locale sunt încrezătoare în faptul că lucrurile vor fi puse în mişcare, iar starea de normalitate va reveni în capitala Văii Bistrei.

„Negocierile sunt într-un stadiu extrem de avansat, iar periodic au loc întâlniri la care participă şi reprezentanţii sindicatului. Din câte ştiu, bătălia cea mare se dă acum la capitolul preţului. Ştiu că ambele firme sunt foarte serioase. Este vorba despre una din Rusia şi una din Turcia”, a declarat edilul-şef Luca Mălăiescu pentru www.expressdebanat.ro.

Înainte ca fostul proprietar, firma Mechel, să pună lacătul pe uşa societăţii, în uzină lucrau circa 400 de angajaţi. În urma deciziei de închidere, doar 26 mai activau în societate. Liderii sindicali se abţin de la comentarii pentru moment, pentru că scenarii similare au mai fost vehiculate şi în trecut, fără însă să se concretizeze.