Oficialii din Caransebeş, în vizită de lucru în Cehia!

express de banat, resita, caras-severin, stiri resita, stiri caras-severin, stiri caransebes, marcel vela, deplasare in cehia, vizita de lucru

O delegaţie a municipalităţii din Caransebeş, din care fac parte primarul Ion Marcel Vela, viceprimarul Filip Strejariu, secretarul municipiului, Ana Bratu, consilierul local Valentin Dascălu și directorul Casei de Cultură „George Suru”, Ioan Cojocariu, va vizita de mâine şi până pe data de 7 iunie Republica Cehă, la invitaţia Ambasadei României de la Praga.

Programul delegaţiei caransebeşene cuprinde, pe lângă componenta cultural-istorică, şi discuţii cu autorităţile locale, cu conducerea regiunii Vysocina şi reprezentanţi ai industriei energetice din Cehia şi ai mediului de afaceri.

Astfel, mâine, oficialii Primăriei Caransebeş vor fi primiţi de către primarul Pavel Herman şi vor vizita oraşul Trebic, unde le va fi prezentat sistemul de încălzire al localităţii şi vor discuta apoi cu membrii Camerei de Comerţ din acest district.

De asemenea, în aceeaşi zi, la Muzeul din Vysocina, oaspeţilor români le vor fi prezentate investiţiile din regiune realizate prin finanţări de la Uniunea Europeană.

Începând cu ora 9.00, aceştia vor participa în oraşul Jihlava la o prezentare de proiecte cofinanţate prin Fondul Social European, vor avea o întâlnire cu primarul Jaroslav Vymazal, cu preşedintele Regiunii Jiri Behounek şi conducerea Camerei Regionale de Comerţ.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Vizita delegaţiei Primăriei Caransebeş va continua în data de 7 iunie în oraşul Dobroutov, unde, începând cu ora 10.00, va fi dezvelit şi sfinţit monumentul de artă populară românească ridicat în memoria celor 66 de mii de militari români care şi-au dat viaţa, au fost răniţi sau daţi dispăruţi în Cehoslovacia, în luptele purtate în cel de-al Doilea Război Mondial.

Troiţa şi placa memorială care alcătuiesc monumentul au fost realizate de către Primăria Caransebeş, prin Casa de Cultură „George Suru”, iar proiectul a fost implementat cu sprijinul Primăriei din Dobroutov şi Ambasada României de la Praga.

Manifestarea dedicată eroilor români, mulţi şi bănăţeni, va fi patronată de ambasadorul României în Republica Cehă, Daniela Gîtman, primarul municipiului Caransebeş, Ion Marcel Vela, şi omologul acestuia din Dobroutov, primarul Vaclav Vavrousek.

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/