Rusalin Fîc face apel la simțul civic: „Trebuie să avem grijă de investiția noastră!”

După mulți ani în care a arătat deplorabil, stadionul de atletism din cartierul reșițean Lunca Bârzavei a început să fie cosmetizat. Primul pas a fost făcut la finalul anului trecut, cu amenajarea pistei de zgură și a bordurilor. Investiția a costat 230.000 de lei, suma fiind aprobată, după lungi așteptări, de Ministerul Tineretului și Sportului.

Toate bune și frumoase, dar această pistă necesită o întreținere specială și o bună înțelegere din partea amatorilor de sport care vor să alerge pe stadion. Iar mai ales pe timpul iernii specialiștii spun că nu este indicat ca pista să fie utilizată, întrucât ar duce la deteriorarea rapidă a suprafeței de zgură.

Rusalin Fîc, directorul Clubului Sportiv Municipal Reșița, în administrarea căruia se află stadionul de atletism, spune că nu intenţionează să pună lacătul la stadion, dar face apel la simțul civic. „Trebuie avut grijă şi folosit după un anumit program, cu reguli foarte stricte, care trebuie respectate în momentul în care starea vremii o cere. După ploaie nu se intră pe pistă. Zgura trebuie refăcută zilnic, după ce se aleargă. Mai mult, oamenii trebuie să fie atenţi să nu lase resturi menajere în zona stadionului de atletism. Este foarte greu să întreții o suprafață cu zgură, pentru a putea fi la standarde de performanță. Foarte mult se lucrează manual, nu se poate lucra mecanizat. Oamenii noștri de la întreținere au stat pe lângă cei care au executat, ca să învețe mișcările de bază. Să spunem că din acest punct de vedere este OK, numai că trebuie să-i conștientizăm pe cei care aleargă că trebuie să respecte anumite reguli. Se va intra obligatoriu cu încălțăminte de sport adecvată. Nu este voie să se alerge imediat după ploaie, pentru că se fac urme pe pistă. Trebuie intervenit imediat după ploaie, pentru ca pista să fie întreținută. Iarna, nu se poate folosi. Sperăm ca oamenii să înțeleagă”, a spus Rusalin Fîc.

Directorul CSM Reșița spune că în 2016 vor urma și alte reabilitări la stadion: „Dacă vom obține fonduri, urmează refacerea suprafețelor de aruncare, a sectorului de săritură în înălțime și a sectorului de săritură în lungime și triplusalt. Tot în proiectul pentru 2016 am introdus și udatul pistei folosind sprinklere și un sistem de iluminat solar.”