Aproape de catastrofă pe Pasajul Nera

Mai multe persoane care se deplasau de la Reșița spre Oravița și Moldova Nouă au tras o sperietură groaznică în această după-amiază la scurt timp după ce autocarul în care se aflau a plecat din autogară.

Nici nu s-au așezat bine călătorii pe scaune că mijlocul de transport în comun s-a înclinat brusc spre stânga, dându-le senzația că se va răsturna. Autocarul și-a pierdut o roată în timp ce rula pe Pasajul Nera. Viteza cu care autocarul urca podul nu era foarte mare și asta l-a ajutat pe șofer să poată păstra controlul volanului, astfel că nimeni nu a fost rănit. Dacă roata stângă spate s-ar fi desprins însă într-o zonă în care și viteza de rulare ar fi fost mai mare nu era exclusă o tragedie de proporții.

12620876_1224910797525143_2081512768_oautocar pana

Firesc, se ridică o întrebare: la ieşirea din garaj, acest mijloc de transport a fost verificat din punct de vedere tehnic?! Cum a fost posibil un astfel de eveniment, mai ales că autocarul arată, cel puțin estetic, destul de bine. Nu poate fi catalogat drept o rablă, cum sunt atâtea pe șoselele din județ. „Până la această oră incidentul nu a fost sesizat și nici nu este cercetat de Poliția rutieră“, ne-a transmis Cecilia Dăneț, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin. La insistențele jurnaliștior, Biroul Rutier Reșița a trimis un echipaj la fața locului, care a confirmat incidentul, dar a constatat că nu sunt niciun fel de pagube, a revenit cu un răspuns Cecilia Dăneț.