Ruinele din centrul municipiului Caransebeș: un proiect de nișă, dar care va schimba radical aspectul urbei

Amenajarea Ruinelor din centrul Caransebeșului ar putea fi totuși realizabilă din fonduri europene. După ce s-a tărăgănat foarte mult depunerea documentației din varii motive, acum s-a reușit o variantă finală a proiectului.

Primarul Felix Borcean ne-a declarat că specialiștii Serviciului de proiecte și programe se află pe ultima sută de metri cu detaliile despre cum va arăta zona centrală în urma modernizării care cuprinde punerea în valoare a ruinelor edificiului de cult de mari dimensiuni, descoperite cu ocazia săpăturilor executate cu scopul construirii unor blocuri, la mijlocul secolului XX.  Totodată, s-au descoperit și fragmente din zidurile ante fortificațiilor cetății medievale Caransebeș.

„Este o veste bună, suntem pe ultima sută de metri cu proiectul de amenajare al ruinelor din centru, am văzut forma finală a acestui proiect și probabil că o să apară și imaginile. Este un proiect mai frumos decât mi-aș fi imaginat, o să schimbe radical zona centrală a Municipiului Caransebeș. Eu am recunoscut și meritele și punctele slabe, le-am spus fără nici o rezervă referitor la Andrei Ungur, el are meritul pentru aceste 2 proiecte, eu nu contest lucrul acesta și nici nu există nici o supărare în privința aceasta. Dar am zis că sunt, și cred în lucrul acesta, proiecte de nișă pe care oamenii nu neapărat și le doresc, adică nu sunt atât de vitale pentru Caransebeș, unii își doresc gaz, apă curată, străzile să fie asfaltate și o să zică de ce consumăm noi chiar și acea mică parte de cofinanțare pe niște lucruri care nu ne interesează atât de mult când noi nu avem utilități. Cofinanțarea este destul de mare și în cazul acesta și în cazul celuilalt proiect la care se lucrează deja Vila Popov, dar totuși dacă am putut să accesăm un proiect european chiar și pe o zonă de nișă așa foarte îngustă l-am accesat, bine că s-a finanțat, bine că se face și se amenajează și ruinele din centru că schimbă aspectul radical în zona centrală acolo unde e o groapă fără nici o formă”, ne-a menționat primarul Felix Borcean.

leader board 728 x 90 px

Precizăm că Vila Popov din zona de agrement Teiuș va fi transformată într-un centru pentru persoane vârstnice. În prezent proiectul a fost demarat și se lucrează la reabilitarea clădirii.