EXCLUSIV: Rufă pleacă de la Reşiţa! Cu tot cu echipă şi încă zece miliarde de la bugetul local!

Aceasta este cea mai plauzibilă variantă în momentul de faţă după ce ruptura dintre primarul Reşiţei şi patronul echipei s-a adâncit aproape ireparabil. Mingea este însă în terenul consilierilor locali!

Şicanele de tot felul care au culminat cu refuzul primarului Stepanescu de a mai semna ordine de plată către Valea Domanului, invocând anumite nereguli, rămase cel puţin deocamdată nedovedite, au tensionat la maximum atmosfera în Valea Domanului. Proiectul Metalul este pe punctul de a eşua la numai doi ani după ce a fost anunţat cu mare entuziasm ca fiind renaşterea fotbalului reşiţean. Cătălin Rufă susţine că s-a săturat să tot aştepte ca lucrurile să se îndrepte, să vadă cum valoarea afacerii sale scade de la o zi la alta şi să accepte tot felul de măgării. Tocmai din acest motiv a dat un ultimatum Consiliului Local. Aleşii reşiţenilor trebuie să hotărască dacă mai vor sau nu Metalul în Valea Domanului. Dacă da, atunci trebuie să scoată banii! Dacă nu, la fel!

„Vineri va veni la Bucureşti o delegaţie trimisă de domnul primar. Noi trebuie oricum să facem o Adunare Generală, să ne punem de acord cu situaţia financiară a clubului, care va fi prezentată acţionarilor, şi să vedem ce măsuri de iau apoi. Neoficial, am înţeles că se intenţionează diminuarea contribuţiei de la 12 miliarde la numai 4. Eu în momentul ăsta pot să plec. Săptămâna trecută am notificat Consiliul Local Reşiţa că, dacă în 30 de zile nu bagă cei 450.000 de lei, atunci să iasă din acţionariat şi gata. Ori dau banii, ori plecăm de aici. Voi cere şi daunele prevăzute în contract, cele şase miliarde, şi gata, s-a încheiat dacă nu se mai doreşte!”, a explicat Rufă.

Are oferte destule!

Contractul de asociere dintre Rufă şi municipalitate pare să fie în această situaţie de partea patronului rosso-nerilor. În cazul întreruperii finanţării de către Consiliul Local, acesta ar trebui să primească daune în valoare de 6 miliarde de lei, la care s-ar adăuga alte 4,5 miliarde, contribuţia care în ultimele luni nu s-a mai plătit. În total, peste 10 miliarde! Mai grav este că Reşiţa ar rămâne şi fără echipă! Rufă va fi liber să plece cu tot cu echipă oriunde doreşte. „Spre norocul meu, e an preelectoral şi sunt destui primari care doresc o echipă de nivelul Metalului. Eu aş vrea însă să se îndrepte lucrurile, probabil că nu vor mai fi ca înainte, dar un dialog bazat pe respect poate fi. Nu trebuie să fim prieteni, e suficient să ne respectăm”, a mai spus Rufă, referindu-se la relaţia cu Mihai Stepanescu.

E dispus să vândă!

Soarta Metalului e acum în mâna consilierilor locali, pentru că doar ei pot hotărî ce se va întâmpla cu echipa de fotbal. Şi trebuie să se hotărască repede, până la sfârşitul lunii, ca nu cumva Reşiţa să rămână şi fără fotbal, şi să mai plătească şi cele 10 miliarde! Rufă admite că mai există o variantă, dar îi acordă şanse infime: „Eu sunt flexibil. Având în vedere ceea ce se întâmplă la Reşiţa, eu sunt dispus să vând acţiunile mele. Ei ştiu suma, un milion de euro, să-mi scot banii investiţi până acum. Pot să-mi dea banii şi în rate, câteva sute de mii în primă tranşă şi apoi în mai multe rate”.
Timpul nu e de partea nimănui, nici a echipei, nici a municipalităţii, nici a lui Rufă, după cum recunoaşte chiar acesta din urmă: „Cine vine acum la Reşiţa?! Pot să-i ofer unui jucător 3.000 de euro pe lună şi tot nu va veni la Reşiţa. În cazul în care se doreşte să continuăm, noi trebuie să facem linişte mai repede, să plătim jucătorii mai repede ca să fie timp să afle lumea că s-au rezolvat problemele şi că la Reşiţa se vrea performanţă. Abia atunci am putea convinge jucători buni şi un antrenor de calitate. Până atunci, nici nu vor să audă. Majoritatea jucătorilor noştri ar rămâne dacă s-ar rezolva problemele, dar vom şti exact ce se va întâmpla la finalul lunii”.
Mingea e la consilierii locali. Până acum au jucat cum a vrut Stepanescu, dar meciul a ajuns în prelungiri şi orice tactică greşită, orice mică greşeală poate duce la eşec. În astfel de meciuri se văd însă caracterele tari!

Comments

 1. resitean says:

  Ar trebui ca cei care se fac vinovati, in eventualitatea in care nu va mai fi echipa la Resita (si cam pare sigur acest aspect), sa plateasca ei in nume propriu cele 10 miliarde de lei-daune, nu sa plateasca Mun Resita din bugetul colectat de cetateanul de rand, noi resitenii.
  Mi se pare normal ca cei care sunt fantastic de incompetenti sa plateasca din buzunarul propriu daunele produse in exercitarea atributilor functiei publice care o detin. Deci domnule Stepanescu ar fi cazul sa iti maresti procentul de la 10% la 20%, sau sa vinzi casa de la Timisoara-cea care ti-ai ridicat-o din salariul tau cinstit de 3000 RON/luna

 2. dan says:

  Să plătescă jucătorii, că nu îl oprește nimeni și să își achite toate datoriile față de club. Ce ai investit băi gunoiule și nenenorocitulu de 1 milion de euro? Ce respect cu un țapinar ca tine? Ești o jigodie fără de seamăn și nu cred că mai are nimeni încredere în tine.

 3. suporter din tribuna says:

  DAN NU FI SUPARAT CA NU AI DREPTATE DE NICIUN FEL. CEL MAI GRAV E CA VOM RAMANE FARA ECHIPA SI O SA ORBECAIM PRIN LIGA A 4 A SI CEL MULT A 3 A .ASTA SA NE PREOCUPE ACUM NU TOT FELUL DE INJURATURI SPECIFICE OAMENILOR RUPTI DE ORICE FEL DE CIVILIZATIE .

 4. tobosar says:

  Rufa are de luat de la Resita praful de pe toba. Dat in judecata pentru excrocheriile cu pariurile va plati cu varf si indesat. Stepa sa-si dea cu capul de peretii de la toaletele din Valea Domanului pentru idiotenia cu proiectul de asociere cu miticii, oltenii şi finul…

 5. rosca says:

  1 milion de euro a investit rufanu ?echipa a fost tinuta din banii nostri nu ai bucuresteanului. omu asta chiar nu intelege ca nu mai e dorit aici de nimeni ?cataline , cauta alti prosti ca noi ne-am prins cum sta treaba.