Rufă, atac dur la primar, viceprimar şi consilierii locali: „Nu-și doresc nimic altceva decât desființarea echipei!”

Metalul Reșița s-a cam făcut de râs în startul actualului sezon, ceea ce nu e neapărat o surpriză dacă se au în vedere circul interminabil de la nivelul acţionariatului, problemele financiare cu care se confruntă clubul şi lotul foarte subţire de care dispune antrenorul Marian Pană. Mai grav este însă că, în loc ca situaţia să se rezolve, măcar acum, când e evident că oraşul se face de râs, iar banii se cheltuie aiurea, nu se face nimic constructiv, ba dimpotrivă!

Tribunalul Caraş-Severin a fixat ca prim termen la care va pune în discuţie intrarea clubului de fotbal din Valea Domanului în insolvenţă pentru joia următoare, motiv pentru Cătălin Rufă să afirme că e prima veste bună pe care o primeşte de la Reşiţa după foarte multă vreme. „Sunt bucuros că am primit termen la tribunal. În mod normal, dacă intrăm în insolvență, intrăm și în normalitate!”, a declarat patronul rosso-nerilor pentru expressdebanat.ro.

Administraţia publică locală nu e de acord însă cu deschiderea procedurii de insolvenţă, fiind convinsă că situaţia clubului nu e atât de grea precum pretinde Rufă. Asta, deşi tocmai aleşii reşiţenilor au redus în această vară bugetul acordat clubului la jumătate faţă de ceea ce şi-au asumat iniţial, de la 12 miliarde anual la numai şase! „Noi nu suntem de acord cu deschiderea procedurii insolvenței la SC Club Sportiv Metalul Reșița SA deoarece, în opinia noastră, această societate, chiar dacă are unele dificultăți în achitarea unor debite, nu este în incapacitate de plată. Învederăm onoratei instanțe de judecată faptul că ne menținem această opinie cel puțin până la comunicarea documentelor contabile justificative ale societății, deoarece, așa cum am mai precizat, în repetate rânduri, noi am solicitat reprezentanților societății să ne prezinte documentele menționate, însă aceștia nu au dat curs solicitărilor noastre. În cazul în care, contrar opiniei noastre, prin documentele contabile justificative ale societății se dovedește iminenta stare de insolvență, ne menținem propunerea noastră de numire în calitatea de administrator judiciar, cu atribuții de supraveghere a activității, a doamnei Meresz Valentina, practician în insolvență”, a învederat Tribunalului Caraş-Severin administraţia locală printr-un document ce poartă semnătura viceprimarului Ioan Crina.

Reacţia lui Cătălin Rufă a fost una foarte dură. „După părerea lor nu se justifică insolvența, dar echipa este depunctată. Ei nu-și doresc nimic altceva decât desființarea echipei. E o cerere împotriva intereselor clubului şi nimic altceva! La meciul de sâmbătă suntem nevoiţi să punem 10 lei preţul unui bilet! Tocmai din cauza problemelor prin care trece clubul. Nu ne face plăcere să luăm această măsură, dar nu avem ce face”, a afirmat patronul Metalului.

Până la declararea sau nu a insolvenţei, Rufă încearcă să mai aducă fotbalişti sub comanda lui Marian Pană pentru ca dezastrul să nu devină tot mai mare. „Am reuşit transferul lui Cristi Pușcaș, care a fost la Academica, mijlocaș defensiv, dar mai sunt și alți jucători pe care îi avem în vedere. Transferul lui Păun a picat. El voia doar contract pe trei luni. Manole a revenit şi el la echipă. Poate începem și noi campionatul. După cum ştiţi, doar jucători liberi de contract putem aduce acum. În iarnă putem face transferuri. Până în iarnă nu avem nicio șansă cu juniorii. Așa au vrut cei de la primărie, să joace la liga a patra în loc să bată la porțile naționalei de tineret! Vor să promoveze pe FC Școlar!”, a mai comentat Rufă.

Comments

 1. MIAI STERPELESCU says:

  MIAI A NOSTRU TREBUIE SA JOACE HANDBAL LA DINAMO. ABIA DUPA CE VA FII INTER STANGA ALATURI DE FRUNZA PIVOT VOM AVEA ECHIPA DE FOTBAL LA RESITA. DACA NU PRINDE SELECTIA PANA LA ANUL LA ALEGERI TREBUIE SA IL SCHIMBAM NOI DE LA CARMA NOASTRA.

 2. dan says:

  Rufa minte ordinar ca de fiecare data. Asta numai are bani nici sa treaca strada si a lasat echipa de izbeliste. Este principalul vinovat de ce se intampla la Metalul. Ai facut destul rau, pleaca pana nu te scoatem noi cu suturi in fund. Nu te mai primeste nimeni tapinarule. Rufa out.

 3. plusica says:

  Lasao balta Mieunel. .
  Nu mor cai cand vor cainii.Sa nu ti-o traga tie Dna..

 4. Cetățean says:

  E clar că și Mihai Stepănescu are vina lui,degeaba tot încercați voi să dați toată vina pe Cătălin Rufă,adevărul e undeva la mijloc.
  ! 10 lei biletul?? Ca să ce? Să văd un dezastru :)) ? NU,MERSI!Voi sta acasă.

 5. cris11 says:

  Stimati cetateni ai orasului Resita, cum explicati faptul ca din banii dumneavoastra, Primaria Resita a investit sume importante de bani ca intr-un final, proiectul in care i-a investit aparent prin ,,demersurile neintentionate de superficialitate” ale Primariei trage la faliment.Deci ca multe alte exemple de investitii fara aport final de capitalizare (vezi CET-centrale de 3 milioane de euro si apoi faliment samd) si acest proiect-Metalul Resita-tinde sa aibe acelasi destin. Mie mi se pare ca sunt cateva infractiuni la mijlocul acestei afaceri:spaga,trafic de influenta,spalare de bani.Evident ca falimentul unei societati distrage putin atentia si sterge din ,,urmele” infractiunilor anterior amintite.
  Oricum, de banii care s-au investit pana acum( si eu sunt sustinator al fotbalului dar trebuie sa il lasam domeniului privat) s-ar fii putut face drumul pana la Secu-ca exemplu, sau altceva.Cam bate la ochi toata afacerea asta care nu ar fi o surpriza sa aiba un iz penal.
  Ca o observatie: in Timisoara, Primarul Robu a dat cu subsemnatul la Procurori pentru faptul ca semnat receptia lucrarii unei cladiri cu deficiente tehnice de constructie-Incuboxx. Pe cand in Resita si o interventie din partea justitiei pentru a cerceta si descoperii,in fapt, aspecte ilegale mult mai grave comise de cei care ne conduc??

 6. Mă numesc Dani Stanciu,alias Sclavu' lui Rufă says:

  Eu îl ling în cur pe Cătălin Rufă în fiecare seară.

 7. gugulan says:

  Intrebare?ce a facut Stepanescu pentru fotbalul resitean de cand este in functie??

 8. LuxPhotoFuchs says:

  După 0-5, 2-3 şi 2-3 ce să joc la pariuri privind meciul de la Baia Mare, 5-0, 4-1 sau 3-2??????

 9. *suporter* says:

  Minte Rufa asta cu nerusinare, cel mai mare tepinar pe care l-am vazut, asta este deja un tipar!Cine naiba sa il mai creada pe asta ca asa a facut peste tot pe unde a trecut. Dupa ce ca el nu se implica cu nimic in bunul mers al echipei, nici macar nu are bunul simt sa vina la Resita sa isi pregateasca meciurile, sa plateasca salariile, sa le dea de mancare fotbalistilor ( ii tine nemancati) mai da vina si pe primarie. Sa iti fie RUSINE ma nesimtitule! Echipa merge asa cum merge pentru ca nu e suficient sa se implice doar o parte. Esti suparat ca ti s-a strans robinetul si nu mai poti tu sa te lafai pe banii nostrii, ai resitenilor. RUSINE RUFA! TU AI ADUS ECHIPA IN DEZASTRUL ASTA! ASTA ESTE STRATEGIA TA! Spui ca primaria nu te-a ajutat cu nimic? Poate uiti ca ai primit recent 50.000 lei, poate uiti de juniori, poate uiti de stadion, Ambulante etc! Spui ca acum nu se pot face transferuri, doar cei liberi de contract? Eu te intreb… ce ai facut pana acum? De ce nu ai facut transferuri daca zici ca te implici numai tu? De ce joci doar cu juniorii nostrii? De ce nu aduci deconturi sa justifici plata banilor primiti? De ce nu vii la Resita sa te interesezi daca nu ti-a murit vreun sportiv de foame sau daca sunt pregatiti pentru urmatorul meci? De ce , de ce, de ce? Este usor sa arati cu degetul ca sa scapi tu… dar nu vei scapa!

 10. eu says:

  rufa zice da din cauza problemelor financiare a facut biletul 10 lei. cat ne mai minte omu asta ? in prima etapa intrarea a fost libera , atunci nu au fost probleme financiare ? anul trecut la meciul cu caransebes a facut peste noapte intrarea 10 lei . de ce ? as putea combate multe [daca nu toate ] din afirmatiile acestu om dar nu are rost sa ma obosesc. pleaca !

 11. GRN says:

  “suporter ” ai spus doar 5 % despre rufa in comentul tau. ma mir ca rufa mai are un adept in resita dupa tot ce a facut aici si nu numai aici [ snagov si valcea ]

 12. popescu says:

  CUM A FOST POSIBIL CA TOTI MARII PROFITORI AI FOTBALULUI SA FIE PRIMITI CU SURLE SI TRAMBITE LA RESITA , IAR DUPA EI A RAMAS DEZASTRUL SI BANI LUATI CU MILIARDELE. AMINTITIVA DE DINEL STAICU, DE MOLDOVEANUL CARE LA BAGAT LA PUSCARIE PE PRIMARUL SPATARU, DE ACEST DOMN RUFA CARE LE DA LECTII CELOR DE LA PRIMARIE.
  EXISTA DOAR 2 RASPUNSURI LOGICE: CEI CARE IAU PRIMIT ORI AU FOST PROSTI CA NOAPTEA SAU VARIANTA MAI PLAUZIBILA AU VAZUT O OPORTUNITATE DE A PRADUI BANI PUBLICI.ESTE TOTUSI BINE CA AM INTRAT IN CARTEA RECORDURILOR FIIND SINGURA ECHIPA FARA NICI UN PUNCT.
  LASATI DOMNILOR PE ACESTI MERCENARI SA MEARGA IN ALTE ORASE , CA AM AJUNS CA RESITENI DE RASUL CURCILOR.
  DACA TOT SE INVESTESC BANI IN FOTBAL DE CE NU SE INCURAJEAZA PRIN SUSTINERE FINANCIARA COPII SI JUNIORII RESITENILOR,POATE MAI APARE VREUN CHIVU .