Ruben Lațcău (USR) explică alianțele din CL Timișoara. Și ce este „bramburiciul politic”

ruben latcau (usr), viceprimar timisoara

În opinia USR-iștilor de la Timișoara, partidul este în continuare într-o alianță cu PNL, dovada fiind și faptul că al doilea viceprimar al orașului este liberalul Cosmin Tabără. Ruben Lațcău explică totuși de ce USR colaborează și cu PSD, și cu Pro România. 

La nivel local, spune viceprimarul USR al Timișoarei, politica care se face este una a „realităților de zi cu zi”. „Pentru cetățeanul cu care întâlnim pe stradă nu contează declarațiile de presă, nu contează poziționările sau aceste atacuri politicianiste, frazele meșteșugite sau scrise de către consultanți mai bine sau mai puțin bine plătiți.”, a spus Ruben Lațcău.

„În Consiliul Local noi avem o realitate matematică. Sunt 27 de consilieri, din care 12 sunt din USR. Avem nevoie de doi consilieri pentru a vota absolut orice hotărâre de CL. 90% dintre hotărâri trec cu 85% dintre voturi. Cu voturi de la PNL, PSD, Pro România. Ar fi absurd să credem că avem alianțe conjuncturale pentru fiecare punct. Pur și simplu sunt proiecte care sunt în interesul cetățeanului cărora niciun politician cu responsabilitate nu li se poate împotrivi. Mai ales în acest context în care noi nu suntem undeva la București, la 10.000 de metri altitudine, suntem aici la firul ierbii. (…) Noi avem o alianță oficială cu PNL-ul. PNL are viceprimar, alianță pe care noi o respectăm și de care ne-am ținut, dar realitatea factuală este că la PNL dacă suni nu știi cine răspunde la telefon.”, a declarat Ruben Lațcău.

CITEȘTE ȘI: PNL își menține viceprimarul de dragul timișorenilor: „Ar fi o acțiune criminală să îi lăsăm pe cetățeni la mâna USR-iștilor”

PNL pare un partid incert, indecis, care „nu-și cunoaște sigur identitatea și se schimbă de la o zi la alta”, mai apreciază viceprimarul USR: „Suntem obligați să trecem aceste voturi prin CL și cu siguranță avem discuții cu toți consilierii și cu toate grupurile. Tocmai de aia sunt momentele în care, pe anumite proiecte de Consiliul Local, votează doi de la PSD, dar al treilea nu votează, unul de la Pro România, dar al doilea nu votează, patru sau cinci din PNL, dar al patrulea sau al 5-lea nu votează.”

Viceprimarul a explicat și faptul că mai multe proiecte importante pentru Timișoara nu s-au materializat din cauza politicii dusă de foști edili locali.

„În Timișoara, politica deceniului trecut, aceea în care important era să arați cât de prost e celălalt, important era să te cerți unde se face sala polivalentă fictivă, la Giroc sau la Timișoara, ea neexistând nici în ziua de astăzi, să te cerți pe alte subiecte fictive, această politică a fost una falimentară. A trecut un deceniu și niciun obiectiv dintre cele mari ale municipiului nu au fost făcute. Centura nu a fost finalizată, descărcarea pe autostradă nu a fost finalizată, centura de vest nu a fost începută, stadionul nu a fost făcut, sala polivalentă nu a fost făcută. A câștigat Timișoara ceva din această alba-neagra, din acest bramburici politic, care a fost 2012-2020? Nu a câștigat nimic, a pierdut la toate capitolele.”, a concluzionat Ruben Lațcău.

CITEȘTE ȘI: „Floricele politice de sezon” la CJT. Repoziționarea partidelor înainte de 2024 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/