Timișorenii, dezinteresați să-și curețe terenurile pentru a stârpi ambrozia

Terenuri din Timișoara cu ambrozie

Sute de timișoreni au fost somați să-și curețe terenurile pentru a stârpi ambrozia, însă foarte puțini dintre aceștia s-au conformat.

Nepăsare din partea timișorenilor care dețin terenuri pe care crește ambrozia, planta care provoacă alergii puternice. Primăria Timișoara informează că au fost transmise peste 400 de somații, în ultimele trei luni, proprietarilor de terenuri infestate cu ambrozia care nu au luat măsurile necesare pentru distrugerea buruienii. Însă doar 51 dintre aceștia au decis să cosească ambrozia.

După transmiterea somațiilor, Poliția Locală a verificat soluționarea acestora de către proprietari. Cei care nu se conformează și nu cosesc ambrozia de pe propriile terenuri, primesc apoi un avertisment. Până la ora actuală s-au transmis 23 de astfel de avertismente. Dacă nici după primirea avertismentelor proprietarii nu aplică măsurile necesare de combatere a ambroziei, aceștia vor fi sancționați cu amendă contravențională”, a transmis Primăria Timișoara.

1000x200 dacus 02

Potrivit reprezentanților instituției, amenzile vor fi aplicate până la data de 31 octombrie. Ambrozia poate fi eradicată prin cosire repetată, distrugere cu unelte agricole, smulgere, în cazul unor suprafețe izolate sau erbicidare, după caz. Amenzile sunt de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei în cazul persoanelor juridice.

Adresăm un apel tuturor proprietarilor sau deținătorilor de terenuri să ia măsurile necesare pentru combaterea ambroziei, având în vedere că răspândirea acestei plante care produce o cantitate mare de polen extrem de alergizantă este o amenințare pentru sănătatea tuturor”, a informat Primăria Timișoara.

publicitate si promovare online banner maxagro