Rotaract Reşiţa şi Kiss FM sprijină copiii nevoiaşi din Caraş-Severin

explo 1000x200

Reprezentanţii Clubului Rotaract Reşiţa şi Kiss FM vor să le facă viaţa mai frumoasă copiilor orfani, celor proveniţi din familii dezorganizate sau prea sărace. Astfel, în pragul sărbătorilor, şi-au propus să adune cât mai multe cadouri pentru cei care chiar au nevoie.

Campania ShoeBox, iniţiată în urmă cu şase ani şi care, de-a lungul timpului, a reprezentat un ajutor real pentru copiii sărmani, constă în dăruirea unei cutii cu cadouri, frumos împachetată, astfel încât să aducă mai mult din spiritul Crăciunului unor copii ce au uitat să zâmbească. ,,Magia ShoeBox nu este destinată celor leneși, ignoranți, nepăsători, egoiști, ci oamenilor cu sufet mare care își rup puțin din timp și reușesc să facă ceva și pentru copiii uitați de lume. Este o iniţiativă atât de frumosă, care atacă indiferența legendară a semenilor. Alătură-te campaniei și dăruiește! Un gest simplu poate schimba o poveste”, a explicat Daniel Lala, reprezentant Kiss FM.

Cadourile pentru nevoiaşi vor fi colectate în două centre din Reşiţa: Florăria Fucsia – cartier Govândari, B-dul Republicii Nr.19, şi Nera Shopping Center, Et.1 – Centrul Civic. Ce trebuie să faci? ,,Ia o cutie goală, împacheteaz-o frumos în hârtie de cadouri (cutia și capacul separat), pune în cutie tot ce vrei să dăruiești unui copil, adu-ne cutia sau sună și venim noi după ea”, transmit organizatorii.

Aceştia propun şi câteva sugestii în ceea ce priveşte conţinutul cutiilor: ,,dulciuri (ex. ciocolată, biscuiți, napolitane), dar nu ceva perisabil (ex. fructe, lactate); articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva; jucării potrivite pentru vârsta și sexul copilului; produse de igienă personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș; o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (ești liber să pui datele tale de contact și să păstrați legătura și pe viitor); articole de îmbrăcăminte: un fular, căciulă, ciorapi groși, mănuşi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat, dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat; orice alt cadou de care știți că s-ar bucura copiii voștri sau de care v-ați fi bucurat voi dacă erați în locul lor”. Potrivit organizatorilor, cadourile nu trebuie sigilate direct. Acest lucru se va întâmpla la faţa locului, atunci când vor fi sortate pe vârste.

banner 970 x 250