UPDATE: Vezi motivele pentru care Chebuţiu şi Preda rămân în arest!

Cei doi foşti directori ai UCM Reşiţa vin în faţa Curţii de Apel Timişoara pentru judecarea recursului declarat de aceştia împotriva deciziei Tribunalului Timiş prin care au fost emise pe numele lor mandate de arestare preventivă.

UPDATE, ora 14.00

Curtea de Apel Timişoara a respins recursurile lui Chebuţiu şi Preda, astfel că ambii rămân în arest timp de cel puţin 29 de zile.

Acuzaţi de o pleiadă de infracţiuni prin care au devalizat uzina reşiţeană, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda solicită să fie cercetaţi în stare de libertate. Cei doi pretind că faptele de care sunt acuzaţi acum au fost săvârşite în aceeaşi perioadă în care au încheiat afacerea cu Said Baaklini, în urma căreia au primit deja o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare fiecare. Concluziile procurorilor DNA au fost însă total diferite, aceştia arătând cum Chebuţiu şi Preda au lăsat, practic, UCM Reşiţa, unul din cei mai mari angajatori ai judeţului, fără o mare parte a patrimoniului. Prejudiciul creat de cei doi, atât cât a putut fi el cuantificat, depăşeşte zece milioane de euro. Consecinţele sunt însă mult mai grave, deoarece uzina reşiţeană a ajuns în insolvenţă şi sute de oameni şi-au pierdut locurile de muncă.

Jucecătorul Tribunalului Timiş a dispus arestarea lor pentru 29 de zile deoarece, printre altele, „prin întregul lor comportament inculpații au dovedit rea-credință în exercitarea prerogativelor raportat la interesele economice ale UCM Reșița, arătând în schimb, în numeroase ocazii, că satisfacerea intereselor economice ale societăților pe care le controlau era prioritară, sub acest aspect neavând niciun fel de importanţă împrejurarea că societatea în fruntea căreia se aflau era de o importanță vitală pentru oamenii din zona respectivă și că prin acțiunile lor exista riscul ca UCM Reșița să ajungă în faliment”.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru noi amănunte!