Tudoriţa Nicula: „2013 a fost un an fructuos pentru CJAS!”

explo 1000x200

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin şi-au făcut bilanţul pe 2013 şi nu oriunde, ci la poalele munţilor Bucegi, în Sinaia. Faţă de anii trecuţi, cel curent a fost unul pozitiv în ceea ce priveşte bugetul instituţiei publice.

Deşi plăţile pentru prestaţiile externe au cam lipsit de la intrarea ţării în Uniunea Europeană, iar atenţionările de suspendare a serviciilor medicale către pacienţii asiguraţi au fost prezente, CJAS Caraş-Severin se mândreşte că a rezolvat acest lucru. Potrivit conducerii, de data aceasta, valoarea prestaţiilor externe a fost de 3 milioane de euro.

În categoria realizărilor casei de sănătate, pe 2013, intră şi alte plusuri. Astfel, dacă în 2012 bugetul spitalelor a fost de 68 milioane de lei, în prezent casa judeţeană încheie acest capitol cu aproximativ 75.000 de lei. „Am primit chiar săptămâna trecută deschiderea de noi credite bugetare şi vom reuşi să plătim toată luna decembrie, chiar mai mult decât în luna noiembrie şi octombrie. De asemenea, a fost primul an în care s-au plătit câte două facturi pe lună, la farmacie, pentru medicamentele gratuite şi compensate. Vom face toate plăţile pentru toate facturile, inclusiv pentru decembrie, pentru că aşa spune legea”, a explicat Tudoriţa Nicula, director general CJAS Caraş-Severin. În ceea ce priveşte banii pentru servicii paraclinice, anul trecut a fost înregistrat un buget de 1.500.000 lei, iar 2013 se încheie cu peste 1.900.000 lei. Potrivit conducerii, la capitolul „aparate şi dispozitive medicale”, 2012 a adus aproximativ 60.000 lei, pe când anul „ghinionist” a fost încheiat cu 1.500.000 de lei, mai mult decât dublu.

Un alt aspect pozitiv al CJAS este faptul că, din 1 decembrie, instituţia publică colaborează cu un serviciu de ambulanţă privat. „Este un furnizor privat, foarte serios, cu medici foarte bine pregătiţi, ce efectuează consultaţii de urgenţă gratuite, la domiciliu, doar pentru asiguraţi. Cred că acesta este cel mai benefic lucru pe care am reuşit să îl facem”, a adăugat liderul CJAS. Reprezentanţii casei cărăşene speră ca bugetul să crească şi anul viitor, să fie pe un ritm ascendent şi fără liste de aşteptare.

banner 970 x 250