Rosso-nerii, pe primul loc! De-acum depinde numai de ei!

Jocul rezultatelor, norocul, dar mai ales parcursul aproape fără greșeală cu Leo Doană pe banca tehnică i-au urcat pe rosso-neri pe prima poziție în Seria 4 din Liga 3 de fotbal!

Lipova s-a împiedicat ieri, surprinzător, la Lugoj, astfel că, astăzi, în Valea Domanului, o victorie în fața Cetății Deva ar fi echivalat cu preluarea șefiei clasamentului de către CSM Reșița. Lucru care s-a și întâmplat, dar nu fără emoții. Oaspeții au deschis scorul după 20 de minute de joc, dintr-un penalty executat precis de Boldea, totul fiind consecința erorii lui Banac. Oaspeții n-au mai contat apoi în atac, dar nici reșițenii n-au semănat prea mult pericol la poarta oaspeților. Staicu este însă genul de atacant care nu are nevoie de prea multe încercări pentru a marca. A fost suficientă o singură pasă bună, venită de la Velcotă, în ultimul minut al primei reprize, și, cu un șut sec, favoritul tribunei a restabilit egalitatea.

CSM a arătat mult mai bine după pauză, a fost mult mai periculoasă și incisivă, iar Staicu a fost din nou responsabil cu golul. Mai întâi, în minutul 65, pentru ca tripla să o realizeze cu patru minute înainte de final. În stilu-i caracteristic, a făcut însă și o boacănă. S-a bucurat excesiv, iar galbenul de astăzi îl trimite în tribună la jocul următor. În Valea Domanului au mai ajuns însă astăzi alte două vești bune. Dumbrăvița a făcut egal, iar Cermeiul a pierdut acasă, la scor de neprezentare. Practic, cu și fără voia ei, Reșița a devenit principala favorită la promovare. Asta, deși la un moment dat părea mai aproape de retrogradare decât de Liga 2.

Leo Doană, care a pierdut un singur meci pe banca rosso-nerilor, nu vorbește nici măcar acum prea mult de promovare, preferând să mențină nivelul de concetrare la nivelul vestiarului. „Așa cum am mai declarat, noi ne propunem să câștigăm fiecare meci. Acum suntem pe primul loc, iar dacă facem ceea ce ne-am propus, dacă vom câștiga fiecare meci, atunci e clar că vom promova în Liga 2, nu mai putem pierde primul loc. Sper să ne refacem repede, pentru că am avut trei meciuri într-o săptămână și avem jucători accidentați și suspendați pentru meciul de la Avrig. Avem susținerea tuturor, ar fi frumos să obținem promovarea!”, a declarat tehnicianul CSM-ului.

Reșița e lider, cu un punct peste Lipova și două deasupra Dumbrăviței. Cugirul rămâne în cărți, având doar trei puncte mai puțin decât rosso-nerii.