Un motiv în plus pentru investiții în Reșița! Se deschide drumul care leagă orașul de A1!

Insistențele primarului Nelu Popa, susținute de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, l-au obligat pe ministrul Transporturilor, la doi ani distanță, să-și ia angajamentul că deschide traficul spre A1 și pentru tiruri!

Pasajul CFR de la Ezeriș nu le permite astăzi tirurilor de marfă să ajungă de la Reșița, la Lugoj, pe rampa de urcare pe A6, respectiv A1, sau invers, ceea ce constituie un handicap mare atunci când se pune problema atragerii de investitori. Nelu Popa a insistat încă din momentul venirii sale în Primăria Reșița pentru găsirea unei soluții și chiar a comandat o expertiză tehnică, demonstrând că nu e nimic complicat. Și nici măcar scump! Silviu Hurduzeu s-a alăturat demersului, dar a fost nevoie de doi ani să se întâmple ceva în acest sens. E drept, deocamdată tot la nivel declarativ.

„CNAIR-ul s-a mobilizat foarte repede, va lansa o achiziție directă pentru foraje și ce mai e nevoie să facă o evaluare din punct de vedere tehnic. Într-o lună jumătate, maximum două luni, avem soluțiile și dăm după aceea drumul la proiectare și execuție”, a afirmat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. „Trebuie să facem un pod de cale ferată la cerințele actuale, pentru lărgirea drumului și, binențeles, pentru partea de gabarit”, a adăugat directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ispravnic.