Rosso-nerii, în finală! Finala, la Reșița!

Puștii lui Cristian Bercsenyi au șansa să joace meciurile fazei finale a Turneului „Gheorghe Ola” în fața propriilor susținători!

Echipa de copii născuți în anul 2008 a Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița s-a calificat zilele trecute în faza pe țară, în primele opt din România, dar veștile bune nu se opresc aici. Demersurile făcute de președintele clubului din Valea Domanului, Viorel Lolea, par să fi dat rezultate. Asfel, Reșița este aproape sigur gazda turneului final, care se va disputa cu medaliile și trofeul pe masă. „Nu e niciun secret că îmi doresc să organizăm finala pe țară la Reșița. Nu e chiar simplu, ne batem cu Academia Gheorghe Hagi și cu Miercurea Ciuc pentru organizare. Turneul final va fi în18-20 decembrie, eu sper în Sala Polivalentă din Reșița. Acești copii ne-au făcut o mare bucurie. După 20 de ani, CSM Reșița prinde o finală pe țară. Este o performanță fantastică pentru noi. La centrul ce copii și juniori încep să se miște treburile spre bine. Avem toate grupele de copii și juniori campioane. Vreau să-l felicit pe Cristi Bercsenyi pentru munca depusă. Vreau să-l felicit și pe Luci Dobre. Se vede munca depusă și sperăm să fie o obișnuință pentru noi să prindem finalele pe țară, pentru că se invstește foarte mult în centrul nostru”, a declarat președintele Viorel Lolea pentru expressdebanat.ro.

Revenind la performanța copiilor de la CSM Reșița, trebuie spus că aceștia au obținut calificarea la turneul final după ce au câștigat faza zonală, care a fost găzduită de Polivalenta reșițeană. Elevii lui Bercsenyi au spulberat-o mai întâi pe ACS Poli Timișoara, cu 7-2, iar apoi s-au impus cu 3-2 în fața juniorilor de la Atletico Arad. CSM Școlar Reșița a câștigat și al treilea joc, 3-1 cu ACF Unirea Alba Iulia. „Sunt copii extraordinari. Nu mă bucur pentru mine absolut deloc. Mă bucur pentru ei. Sunt senzaționali! Le mulțumesc că îi antrenez, sunt foarte mândru de ei. Îi iubesc, mai mult ca orice pe lumea asta”, spunea imediat după obținerea calificării antrenorul Cristian Bercsenyi.