Romii Pro Europa merg cu USL-ul la alegerile locale

Uniunea Social Liberală va fi sprijinită în Caraş-Severin şi de Partida Romilor Pro Europa. Co-preşedintele USL Caraş-Severin, liberalul Marcel Vela, a semnat vineri un protocol de colaborare la nivel judeţean, pe durata campaniei electorale pentru alegerile locale de peste câteva zile, cu  Partida Romilor Pro Europa.

 

Documentul stipulează că cele două formaţiuni îşi vor acorda sprijin şi susţinere reciprocă la alegerile locale, fără să-şi aducă prejudicii de imagine ce ar putea diminua şansele candidaţilor USL şi PRPE. Pentru a veni alături de USL, Partida Romilor Pro Europa a denunţat protocolul încheiat în aprilie cu Partidul Democrat Liberal. “Am luat această decizie, de a nu mai colabora cu PDL şi de a susţine candidaţii USL şi PNL, din cauza comportamentului neadecvat şi agresiv pe care l-a avut consilierul PDL Matei Armaş, susţinut de alţi candidaţi democrat-liberali, la şedinţa Consiliului Local Caransebeş din 30 mai”, a explicat motivele despărţirii de PDL, liderul Partidei Romilor Pro Europa, filiala Caraş-Severin, Daniel Jucos, care se regăseşte, în prezent, pe locul 5 în lista depusă de PDL Caransebeş pentru Consiliul Local.

La rândul său, liderul liberalilor cărăşeni, Marcel Vela, i-a asigurat pe reprezentanţii minorităţii rrome că USL se va apleca cu mare atenţie asupra nevoilor acestora, nu puţine. ”Vom susţine comunitatea reprezentată de PRPE în toate proiectele şi programele de dezvoltare socială, culturală, educaţională şi de integrare. Deasemenea, după alegeri, vom susţine ca reprezentanţii comunităţii rromilor să fie promovaţi în funcţiile de reprezentare administrativă prevăzute de lege. Toate acţiunile pe care Partida Romilor le va avea în perioada următoare vor fi de susţinere a candidaţilor USL şi sper ca împreună să fim o forţă politică unită pentru binele judeţului Caraş-Severin şi să eliminăm lucrurile care ne dezbină. Până la urmă suntem în funcţiile de conducere ca să fim în interesul oamenilor, indiferent de etnie”, a precizat liderul USL Caraş-Severin.