Anculia şi Ghiţă, la Curtea de Apel Timișoara

Fostul director APIA Caraş-Severin şi fostul primar al comunei Socol, arestaţi preventiv pentru infracţiuni de corupţie, mai exact pentru fraudarea fondurilor europene acordate pentru întreţinerea păşunilor, pot fi puşi astăzi în libertate, în schimbul a 50.000 de lei fiecare.

„Seniorul feudal” Anculia şi primarul din Socol, care intenţiona să mai câştige un mandat folosindu-se de banii proveniţi din şpagă, au plătit câte jumătate de miliard pentru a ieşi din puşcărie, aşa cum a făcut şi Iancu Simion – Simi, fostul edil al oraşului Oţelu Roşu. Procurorul DNA susţine însă că punerea în libertate a „Împăratului” a fost o mare greşeală, care a provocat mari tensiuni la nivelul Curţii de Apel Timişoara, instanţă care a admis cererea de liberare provizorie pe cauţiune. Simi a avut norocul să dea peste un complet nou, de vacanţă, şi astfel a fost lăsat să plece acasă. Tribunalul Caraş-Severin, instanţa de fond, a respins toate cele trei cereri, dar ultimul cuvânt îl au magistraţii timişoreni.

Apărătorii celor doi inculpaţi rămaşi îm arest pretind că nu ar fi echitabil ca doar Simi să fie judecat în libertate şi cer admiterea recursului care se judecă astăzi.

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla decizia instanţei!