Romi și Ciucă care-i iubește pe Hurduzeu!

Au trecut doi ani și două luni de când Romeo Dunca conduce acest județ. Mai mult de atât, și-a început mandatul cu guvern condus de un liberal get-beget, Ludovic Orban, l-a continuat cu unul la fel de liberal, Florinel Cîțu, iar în prezent se bucură de cele mai bune servicii ale unui general de armată ajuns prim-ministru. Ca să ne fie clar, și ăsta liberal din tată-n fiu, de la Războiul de Independență încoace. Altfel spus, după trei guverne conduse de PNL în 26 de luni și câteva zile, Caraș-Severin ar fi trebui să fie astăzi un județ ca în basmele lui Ispirescu în care povestitorul spune la un moment dat: „la soare te poți uita, dar la dânsul ba”. Pe lângă munții cei înalți, apele cristaline și zumzetul albinuțelor și al helicopterelor tot timpul anului, Banatul de Munte ar fi trebuit să arate măcar ca un colț din Elveția sau Austria cea nerecunoscătoare cu intrarea noastră în Schengen.

Ar fi trebuit, dar nu este așa. Dunca știe cine e vinovat pentru faptul că nu s-a făcut nimic în cei doi ani, două luni și ceva zile de mandat: PSD. Mai concret, Hurduzeu și Mocioalcă, iar pe alocuri, Popovici și… Și cam atât. Ce dacă cei doi plus unu nu s-au aflat la conducerea județului? Ei sunt „perverșii” (bă, Romi, tu chiar nu ai Dumnezeu de vorbești așa de ei până și în Postul Crăciunului?) care țin județul pe loc. Ba chiar și atunci când aduc bani în județ, așa cum a făcut-o Hurduzeu printr-un amendament la legea bugetului. Chestia asta cu 14 milioane de lei pentru plata arieratelor Spitalului Județean de Urgență Reșița l-a scos din minți pe Romeo. „Cum dracului, bă, ăsta a fost în stare să rezolve și voi nu? Ăsta e cu două perechi de cojones, că nu înțeleg”, s-ar fi rățoit puiucu’ la parlamentarii din partidul din care și el face parte. Toată noaptea n-a pus geană pe geană, trezindu-se dimineața cu o durere de cap de la banii ce vor veni grație lui Hurduzeu. Și în loc să-l sune pe acesta, să-l invite la un ceai sau o cafea ca să-i mulțumească (deși într-o astfel de situație până și pupatul mâinii în semn de recunoștință pare prea puțin), se pune să posteze pe Facebook (la chestii de astea nu-l întrece nimeni) elucubrații de genul: „«Amendamentul lui Hurduzeu» nu este o lecție dată nimănui. Acest amendament, în modul în care e prezentat, e o manevră politică ordinară pusă pe tapet și instrumentată de o persoană care folosește orice lucru mic, prezentat de parcă ar fi o aselenizare pe alta planetă.”. Romi, dragă, potolește-te, drăguțule, cu supozițiile tale, că ai luat-o razna de tot. Nu te mai enerva și nu te mai agita ca sifonul că s-ar putea să dai în vreo boală de nu te mai vindeci cât trăiești. Și între noi fie vorba, aselenizarea de care vorbești nu se poate face pe o altă planetă, gen Marte, Jupiter sau Saturn, ci doar pe Selena căreia, ca să știi și matale, i se mai spune și Luna!

Puiucule, în loc să te duci la mănăstire să te rogi pentru sănătatea lui Silvică, să aprinzi o lumânare pentru că te-o scos dintr-un mare rahat, tu te întrebi, să nu spun ca cine, cum a fost posibil ca Hurduzeu ăsta să-i convingă pe ăia din guvern să trimită atâția bani la spitalul reșițean. Uite că a fost. Că e mai fâșneț decât l-ai crezut și, pe deasupra, are pile la guvern. Are ușa deschisă direct la premier, în timp ce pe tine te știe doar din cancanurile din ziare și de la televiziune.

Bă, tati, înainte de a troncni a proasta și a te întreba de ce PSD a putut amenda bugetul cu o sumă atât de mare și PNL nu, de ce nu te duci, bă, la nen-tu Ciucă să-i ceri explicații? Chiar și să-i bați obrazul, că vorba aia, e liberal de-al tău și nu pesedist de-al lui Silvică și Mocio. Du-te și bate cu pumnul în masă, cerându-i explicații. Asta dacă le vei primi vreodată. Și mai e ceva: vezi-ți, bă Romi, de caltaboșul, pateul și piftia ta și nu mai fi atât de negru la suflet. Măcar până trec sărbătorile.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/