Romi, ia-ți și tu o pauză până la Crăciun!

Măi, Romi, te văd tare abătut. Ce ți s-o întâmplat, puiucule? Ești năcăjit că n-o nins pe muntele tău și nu vin banii la băiatu’? De asta ești trist? Las’ că scoți tu tunurile de făcut nea și se rezolvă treaba. Nu de asta ești așe? O fi că te-ai certat cu ăia din PSD și îți pare rău? A, de certat te cerți tătă zâua cu ei, dar nu de asta ești posomorât. Atunci din ce cauză, măi ficior, că nu-mi place cum arăți la față. E adevărat, ai roșeață în obrăjori, dar nu ești pe treaba ta… Că amu e Crăciunul și în loc să te bucure faptul că îți vin corindătorii cu Viflaimul, tu ești trist. Treabă e asta? Ai dat comandă de cozonaci? De colaci pentru cocari, de cârnați și de călbaj, din ăla cu orez? Ce dacă petreci Crăciunul în Dumbrăvița, acolo nu-s corindători în sara de Crăciun? Acolo nu se cântă „Steaua sus răsare” și „Sculați, gazde, nu dormiți”? Păi vezi, să n-aud că nu le-ai deschis poarta, că nu știu ce fac cu tine când ne-om întâlni.

Mă, Romi, da’ tăt nu mi-ai zâs ce-ai pățât, că de mult nu te-am văzut așe trist. Și nu înțeleg de ce. Că n-ai avea motiv serios, doar ce te-am văzut într-o poză la Bruxelles lângă prietenul tău Nelu și șeful cel mare de la Caransebeș. Că ziceau unii că sunteți supărați, că nu voroviți. Da de unde, lume rea, care nu știe altceva decât să bage zâzanie între voi. Cum? Ai pierdut procesul cu Alina Stancovici, directoarea spitalului? Cum așe? Că nu de mult te lăudai cu procesele pe care le-ai câștigat. A, tu într-o lună câștigi două și pierzi cinci. Înțeleg, puiucule, înțeleg, or țânut și de data asta judecătorii cu ea? Răi oameni, Romi, răi. Cum să te lupți, bă, Romi, și cu Hurduzeu, și cu Popovici, și cu judecătorii, procurorii, cu Mocio din cauza căruia nu mai ai somn noaptea? Să nu mai vorbesc de Dani Stanciu care te toacă ca pe frunzele de curcubătă pe care le dau femeile la bobocii de rață? Nu-i bai, puiucule, nu-i bai. Că cine știe, data viitoare poate câștigi tu procesul. Pe care dintre ele? Ce întrebare! La câte ai pe rol și la câte o să mai fie, doar bunul Dumnezeu știe pe care dintre ele. Cum ți-o fi norocul, ce să zic?

Repet, Romi, nu-mi place cum arăți. Ia-ți o pauză măcar până după Crăciun. Te întremezi și tu, îți limpezești capul, îți pui în ordine prioritățiile, iar dacă nu ai astâmpăr și nu poți să stai departe de Facebook, postează și tu ca alți camarazi de-ai tăi fotografii cu căței, cu Muntele Mic iarna, cu fluturași și buburuze, cu floricele pe câmpii și îndemnul „hai să le adunăm, copii.” Ș-o să vezi că o să-ți facă bine. Ascultă-mă, fă ce ți-am zis, că nu te învăț rău, puiucule! Ia-ți o pauză și nu mai bârfi, nu te mai certa cu nimeni și du-te la biserică și roagă-te să ne meargă bine și nouă anul viitor. Că numai bunul Dumnezeu ne mai poate salva.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/