Romeo Dunca: „Voi vota cu Orban chiar și cu riscul de a fi în echipa pierzătorilor!”

2021 09 25 08 25 19

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin merge pe mâna lui Ludovic Orban la Congresul PNL de astăzi și așteaptă plecarea lui Florin Cîțu de la Palatul Victoria pentru refacerea coaliției de guvernare cu USR PLUS.

N-a fost deloc mulțumit de Ludovic Orban după ce acesta a ieșit de la negocierile purtate cu liderii USR PLUS imediat după alegerile parlamentare, însă criza din Guvern generată de premierul Florin Cîțu, contracandidatul lui Orban de astăzi la șefia PNL, cântărește mult mai greu în ochii lui Romeo Dunca. „Noi, membrii organizației PNL Caraș-Severin, printr-un exemplu de corectitudine și democrație, am fost îndemnați să votăm după cum considerăm fiecare la momentul respectiv. Nu vom fotografia buletinele de vot și nu vom accepta ca alte organizații să ne numere voturile ori dintre ai noștri pe ale altora, deoarece noi reprezentăm schimbarea. Din această cauză nu vom face cum alții de-a lungul anilor, în anumite cazuri, au făcut. Sunt întrebat dacă m-am răzgândit forțat de conjunctură ori de speranța că voi primi mai multe fonduri pentru județul pe care îl conduc dacă va câștiga un candidat sau altul. Nu, nu m-am răzgândit. iar domnul Rareș Bogdan nu mi-a condiționat bugetul legat de opțiunea de vot. A înțeles că acest județ, unde trăiesc tot cetățenii patriei, are mari nevoi în infrastructură și a promis că va ajuta dacă va depinde de el. Cât despre mine, eu voi vota cu Orban chiar și cu riscul de a fi în echipa pierzătorilor! Deși nu am uitat de nemulțumirile avute la distribuirea ministerelor, nu vom găsi niciodată un candidat perfect. Toți oamenii greșesc. Important e să învățăm din ceea ce am experimentat în trecut.”, a declarat liberalul din fruntea Consiliului Județean Caraș-Severin.

Chiar dacă Florin Cîțu e dat ca favorit, Romeo Dunca nu crede că e vreun pericol în faptul că și-a dezvăluit public opțiunea de vot. Nu crede că, în eventualitatea victoriei premierului, el și Caraș-Severinul vor avea de suferit: „Despre teama că acest județ va fi pedepsit la alocarea de resurse bugetare pentru opțiunea mea personală nu poate fi vorba. Dacă ar fi așa, ce diferență ar mai fi între noi, cei din PNL, și politicienii altor partide din trecut?!”