Romeo Dunca: „Statul este ca un bandit la drumul mare! Restrângem activitatea!”

explo 1000x200

Omul de afaceri timișorean, cu investiții importante în transporturi, imobiliare și turism, nu mai găsește forță de muncă suficientă, iar reprezentanții instituțiilor statului îi bagă pur și simplu mâna mult prea adânc în buzunar!

Dunca Expediții își reînoiește flota de camioane, dar într-un număr redus, de vină fiind în primul rând problemele de pe piața forței de muncă. Într-un material realizat de jurnaliștii de la Forbes, milionarul timișorean s-a plâns că traversează cea mai grea perioadă din acest punct de vedere din ultimii 25 de ani. Practic, acesta explică faptul că nici măcar Timișoara, orașul din România care atrage tot ce e mai bun și mai calificat din mai bine de un sfert de țară, nu poate satisfice cerințele pieței muncii.

„A devenit din ce în ce mai greu. Noi ne menținem pe linia de plutire, nu am redus prea mult din business. Avem probleme cu personalul. Nu cred să fie cineva care nu are probleme cu personalul. Suntem într-o luptă continuă cu toată lumea: clienți, furnizori, cu personalul, cu statul. Statul este ca un bandit la drumul mare, care ia tot, nu lasă nimic și nu ajută cu nimic. În acești 25 de ani de activitate pot să spun că acestea sunt cele mai grele momente. Am început să reînnoim flota, însă o diminuăm. Restrângem activitatea din cauza crizei forței de muncă!”, a declarat Romeo Dunca pentru Forbes.

tmc 640

Afaceristul timișorean întâmpină probleme serioase și pe Muntele Mic, acolo unde a investit câteva milioane bune de euro într-un domeniu schiabil. E obligat să facă slalom printre obstacole legislative și administrative, astfel că e greu de spus când investiția va putea fi amortizată.

 

banner maxagro