S-au găsit bani pentru salvarea Casei Muhle și pentru parcări inteligente. La rectificarea bugetară!

Consilierii locali timișoreni au votat rectificarea de buget prin care vor fi alocați bani pentru salvarea Casei Muhle, aflată deja într-o stare deplorabilă, dar și pentru construirea unor parcări inteligente. Cu o sentință care îi obliga pe proprietarii casei de pe bulevardul Mihai Viteazu să readucă edificiul la starea inițială, valabilă deja de trei ani, primarul Robu acționează în sfârșit pentru a salva o casă emblematică pentru Orașul Florilor.

Concret, la rectificarea bugetară s-au găsit bani pentru exproprierea Casei Muhle, dar și pentru refacerea sa. Pentru expropriere, se pun la dispoziție 500.000 de lei, iar pentru reabilitare, 90.000 de lei. Banii au fost „mutați” de la proiectul de lărgire la patru benzi a străzii Mareșal Constantin Prezan, investiție care se va face cu bani din credite de angajament. Revenind la Casa Muhle, construcția emblematică din cartierul Elisabetin se află de ani întregi într-o stare deplorabilă. Practic, proprietarii, familia de romi Cârpaci, au lăsat clădirea să se degradeze. Societatea civilă Timișoara a pus de multe ori problema salvării casei fostului florar al orașului, Wilhelm Muhle. Iată că până la urmă se va trece la treabă, dacă nu e deja prea târziu.

Din buget s-au găsit și 50.000 de lei pentru parcări inteligente multi-nivel. Într-o astfel de parcare, șoferii lasă mașina la intrare, iar sistemul o introduce automat, pe verticală, în parcaj. La fel se procedează și la plecare, astfel că învârtitul prin parcări devine istorie. „Avem problema parcărilor în zona centrală. Ați putut sesiza că toate inițiativele, fie de a face un schimb de terenuri cu UVT, fie de a realiza parcaje subterane sub Parcul Civic sau sub Hotelul Central, văd că nu se materializează. Atunci vrem să facem un efort financiar, chiar dacă mai mare decât pentru soluțiile clasice”, a explicat Robu, în plen. Banii necesari, 50.000 de lei, se iau de la investițiile pentru inelul 2 de circulație al Timișoarei.

1000x200 dacus 02

Rectificarea de buget a trecut cu 15 voturi. La ședința de vineri au fost prezenți doar 18 consilieri.

Sursa foto: facebook.com/AsociatiaCulturalaSPT

publicitate si promovare online banner maxagro