Romeo Dunca și adidașii de firmă!

Nea Romeo, ce făcuși, bre? Îți stricară ăștia de la Antena 3 weekendul cu telefonul lor de aseară. Vezi, dacă nu ai avut numărul lor trecut în agenda telefonului matale? Că nu le-ai fi răspuns, dar faci greșeala (pe lângă sutele care s-au adunat în cinci luni de mandat la Consiliul Județean) să ștergi din agendă numerele ziariștilor care te enervează și care, nu doar că habar nu au de meserie, dar se dovedesc niște interlopi și șantajiști ordinari. Așa ai făcut și cu mine când mi-ai spus de la obraz: „Domnule Nafiru, te-am șters pentru că nu vreau să vorbesc cu dumneavoastră. Și dacă nu vreau, nu vreau, asta e.” Să fii sănătos, mâître, ce aș putea să spun altceva, păstrează-le doar pe ale ălora care îți fac activitatea frumoasă și haina fără scame.

Cât despre ce s-a întâmplat aseară, ce să zic, oamenii dracului ăia de la televiziunea lui Dan Voiculescu. Te-au luat direct și tăios pe o chestie întâmplată la ultima ședință a Consiliului Județean, cea din februarie. Atunci, pesedistul de Crina te-a întrebat la ce erau folosiți 15 miliarde de lei vechi. Ce întrebare și ce tupeu să-l bagi în corzi pe președinte, că așa părea atunci intervenția consilierului județean respectiv. Răspunsul, cel cu studiile de fezabilitate, nu l-a convins pe Crina, că deh, de aia e în opoziție. Dar nu te-ai lăsat, ai ținut cu tot dinadinsul să ne arăți că știi administrație și legislație cât toți ăia din platoul televiziunii, la un loc: „Timpul este foarte important, este adevărat că am putea aștepta încă o lună, încă două, un an sau doi, dar dacă vrem să ne pregătim să participăm la cursa accesării fondurilor europene sau a fondurilor naționale, trebuie să ne luăm măcar adidașii în picioare și credeți-mă că sunt deja lucrări și deja avem constructori, avem societăți cu care am vorbit, le-am promis că vom găsi sursa financiară și i-am determinat să înceapă într-un fel lucru, neoficial, pe diferite teme, drumuri județene, din cele existente, nu din cele noi”. Altfel spus, ți-ai băgat adidașii în legea care reglementează licitațiile publice. S-o respecte proștii, nu matale, dacă vrem să ne meargă bine pe Muntele Mic, nu-i așa?

De aici a plecat totul. Ziariștii te-au plimbat de colo până colo, au vrut să-ți pună să asculți o înregistrare, despre care spuneau ei că îmbrăcase forma unui autodenunț în spațiul public. Au vrut să recunoști și în fața țării ce ai spus în ședință, dar și să mai scoată o perlă de la matale, dar nu le-a reușit. Ca un lord ce ești, le-ai închis telefonul în bot și i-ai lăsat cu ochii la camerele de luat vederi. Aici nu mi-a plăcut, dar, să recunosc, ai o scuză, pe care le-ai și spus-o de la obraz: „Nu vreau să ascult înregistrarea. Dumneavoastră sunteți, sigur, o televiziune care găsiți și interpretați tot felul de…”.

Ce bine le-ai zis, domnule președinte. Nu-i lua în seamă, că de asta sunt plătiți, să te vorbească de rău. Nu că ar avea ceva personal cu matale, dar, nu te supăra dacă te întreb: dacă ai vedea pe unul debitând prostii de astea, ai putea să întorci capul și să-ți vezi de drum? Nu? Ei, așa-i și cu Antena 3.