Echipamente medicale de 8 milioane de euro vor veni la Spitalul Caransebeș

O sumă fabuloasă pentru Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș este în prag de aprobare din fonduri europene pentru dotarea unității medicale cu echipamente și aparatură medicală.

Proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în Municipiul Caransebeș”, depus anul trecut de Primăria Caransebeș în parteneriat cu Spitalul Municipal de Urgență, a intrat în pre-contractare, ultima fază înainte de semnarea contractului de finanțare, ne-a precizat city managerul primăriei, Florin Bogdea.

Proiectul este aprobat, acum suntem în fața de pre-contractare, am trecut de faza de evaluare tehnico-financiară, iar acum suntem în această fază de pre-contractare adică înainte de semnarea contractului de aproape 8 milioane de euro. Eu cred că este vorba de câteva zile până când vom trece la implementare când vor fi efectuate licitațiile pentru achiziționare aparatură medicală, iar, poate cel mai important aparat dintre cele care vor fi aduse este un RMN, care nu numai că ajută spitalul dar aduce și bani la bugetul unității medicale pentru că astfel de analize de imagistică sunt solicitate cel mai des.”, ne-a declarat Florin Bogdea.

1000x100 casa brutarului

Finanțarea europeană aduce la Spitalul din Caransebeș, suport Covid-19, echipamente și dotări necesare pentru depistarea și tratarea în timp util și eficient a persoanelor infectate cu SARS CoV-2, în valoare de 7,2 milioane euro și echipamente de protecție personală de aproape 850 de mii de euro, care să conducă la un răspuns în timp util și eficient în contextul crizei COVID-19.