Nepăsarea lăsă un computer tomograf de un sfert de milion de euro, la ușa spitalului din Oravița

Jocurile politice greu de înțeles care se fac deja de mult prea mult timp în Consiliul Local Oravița îi văduvește încă o dată pe cetățenii orașului de o investiție importantă. De data asta, una de care poate depinde viețile oamenilor.

Spitalul din Oravița ar putea beneficia de computer tomograf, de un aparat modern pentru care mai mulți consilieri locali nu s-au obosit să se prezinte azi,26 martie, la ședința de consiliul local în care trebuia aprobat proiectul fără de care nu se poate obține finanțarea.

Au lipsit atât de mulți consilieri, încât  nu a fost cvorum necesar pentru desfășurarea ședinței. Drept consecință, computerul tomograf rămâne doar pe hârtie. De ce?! Pentru că aleșii Oraviței continuă să-și plătească polițe politice, pe spatele și pe sănătatea orăvițenilor.

Teoretic, spitalul mai are o șansă să primească acest aparat. Numai că timpul este foarte scurt. Depunerea proiectului nu trebuie să depășească luna martie.

O nouă întâlnire a consilierilor locali ar putea rezolva problema, dar rămâne de văzut dacă nu cumva ambițiile chiar vor lăsa computerul tomograf departe de spitalul din Oravița. Și chiar mai rău, îl vor direcționa către un alt oraș unde aleșii chiar fac ceva pentru concetățenii lor.

Colegii noștri nu au dorit să vină să voteze acest proiect care are termen 31 martie. Dacă nu este depus până la această dată îl vom pierde. E a doua oară când încercăm să ne întâlnim și ei nu doresc să participe. Nu se dorește să punem osul să facem lucruri bune pentru acest oraș. Un proiect de 600.000 de euro pe fonduri europene, cu părere de rău vă spun, e blocat. PRO România și PNL boicotează de fiecare dată și nu participă!”, a declarat Marțian Lepa, consilier PSD.

Consilierii PNL și PRO România care au absentat la ședința de astăzi invită la calm, susținând că încă este timp suficient pentru aprobarea proiectului respectiv. Astăzi au lipsit, fie pentru nu cunoșteau importanța proiectului, fie pentru că au avut altceva în program.

Nu am putut participa la această ședință pentru că la ora 11.00 am avut o ședință la Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin legată de înscrierea în învățământul primar, iar acolo sunt președinte de ședință. Deci, nu aveam cum să ajung, pentru că a durat de la 11.00 la 12.00. La ora 12.00 am avut Consiliu de Administrație la Liceul Teoretic «Dragalima», în același timp cu ședința de la 12.00 la 14.00 cu ISJ vizavi de simularea examenului de Evaluare Națională, unde sunt monitor la școala gimnazială de la Ticvani. Chiar nu aveam cum să ajung, și tocmai de aceea am și anunțat”, ne-a declarat Radu Bompa, consilier local PNL.

Absent de la ședința de astăzi a fost și consilierul Liviu Almășan, din partea PRO România.

Eu am niște probleme personale și am anunțat că nu pot ajunge la ședință. Nu știu ce să vă spun. Trebuia să fie ședința de comisie, după care ședința de consiliu. Nici nu știu dacă ședința de comisie s-a ținut, pentru că fără ea, clar, nu se poate ține cea de consiliu. Nu știu care din colegii mei au absentat, sau cine a participat. Sincer, nu știu prea multe detalii despre acest proiect, pentru că materialul se dezbate la ședința de comisie, iar dacă nu l-am văzut. Știu că a mai fost o dată materialul la o comisie, când am cerut explicații și domnul primar a avut un comportament total neadecvat și în urma căruia am părăsit ședința”, s-a scuzat Almășan.

 

 

 

 

««

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/