Romeo Dunca și-a câștigat defintiv dreptul la demnitate, onoare şi bună reputaţie!

dunca romeo cj

Trei instanțe de judecată i-au dat dreptate președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin după ce fostul primar de la Turnu Ruieni, Mihai Maralescu, i-a avertizat pe turiști că Telescaunul Vâlsanu funcționa la acel moment fără autorizație!

Pe rând, Judecătoria Caransebeș, Tribunalul Arad și într-un final Curtea de Apel Timișoara au obligat Primăria Turnu Ruieni să retracteze acuzațiile aduse lui Romeo Dunca și firmelor sale Dunca Imobiliare și Nordica Turism într-un comunicat de presă. La începutul lui martie 2019, consecință a unor postări pe Facebook prin care se anunța că mai mulți schiori au rămas suspendați pe telescaunul firmei lui Romeo Dunca, Primăria Turnu Ruieni a transmis și publicat pe pagina sa de socializare un avertisment pentru turiști. „Să nu folosească instalațiile gestionate de Nordica Turism SRL și Dunca Imobiliare SRL, deoarece nu sunt autorizate și evaluate conform legii. (…) Telescaunul Vâlsanu nu a fost recepționat, de aceea nu este autorizat, funcționând în mod ilegal.”, se arăta în comunicatul de presă semnat la acea vreme de primarul Mihai Maralescu.

Romeo Dunca a chemat Primăria Turnu Ruieni în judecată, simțindu-se lezat. Instanțele au stabilit că a și avut motive să considere că imaginea i-a fost știrbită pe nedrept, dispunând „obligarea pârâtei să înceteze încălcarea drepturilor nepatrimoniale la demnitate, onoare şi bună reputaţie a reclamanţilor şi să retragă de îndată comunicatul de presă înregistrat sub nr. 817 din data de 04.03.2019, emis de Primăria Comunei Turnu Ruieni şi publicat pe reţeaua de socializare.” Mai mult, instanța a obligat Primăria Turnu Ruieni la plata către fiecare reclamant a sumei de câte 10.000 lei cu titlu de daune morale pentru prejudiciul creat şi nereparat. Câte 10.000 de lei pentru Romeo Dunca, Dunca Imobiliare și Nordica Turism!

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)