Opt oameni au fost condamnaţi după ce omul de afaceri timişorean a plătit o şpagă de 47.000 de euro pentru a i se aproba un proiect pe Muntele Mic. Dunca îşi primeşte banii daţi cu titlu de mită!
Fostul primar al comunei Zăvoi, Antonie Bunei, şi alţi şapte inculpaţi, între care cei doi fii ai săi, au fost găsiţi vinovaţi de Tribunalul Caraş-Severin pentru fapte de corupţie. “Au fost pronunţate pedepse între şase şi trei ani de închisoare. Ca şi modalitate de executare, patru dintre inculpaţi au primit pedepse cu executare efectivă, iar ceilalţi patru cu suspendare sub supraveghere sau suspendare condiţionată”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin. În plus, instanţa a dispus confiscarea sumei care a făcut obiectul infracţiunii de luare de mită ce nu s-a recuperate cu ocazia percheziţiilor. “Într-adevăr, instanţa a mai dispus confiscarea de la inculpatul Antonie Bunei a sumei de 20.000 euro şi l-a obligat la restituirea sumei de 20.000 euro către martorul Dunca Romeo Dan”, a mai declarat Rustin Ciasc.
Bunei îşi poate pierde casa!
Judecătorul a menţinut măsura sechestrului asigurator instituit asupra casei şi a mai multor terenuri ce-i aparţin fostului edil-şef. Totodată, au rămas sub sechestru asigurator şi mai multe conturi ale lui Silviu Bunei. “Este o sentinţă temeinică şi legală. Am depus cererea de restituire a mitei, iar clientul meu urmează să-şi primească banii de la Bunei. Odată rămasă definitivă sentinţa în acest dosar, în cazul în care Bunei nu va înţelege să restituie suma respectivă, atunci ne vom adresa executorului judecătoresc, ţinând cont de sechestrul asigurator pus pe proprietatea fostului primar”, a declarat Loredana Sabo, avocata lui Romeo Dunca.
Victime colaterale
Omul de afaceri are şi păreri de rău după ce a aflat sentinţa Tribunalului Caraş-Severin. “E bine şi este un semn bun pentru politicienii corupţi. Să ştie că nu pot până la sfârşit să-şi bată joc de oameni. Îmi pare foarte rău de doamna Maria Grozav şi de Gherga. Vina mea este că i-am adus la intersecţie, dar ei au ales calea. Atât Maria Grozav, cât şi Gherga, nu au fost decât martori iniţial. Ce au declarat însă le aparţine. Îmi pare rău de jurist, de viceprimar, care au fost, consider eu, nişte victime ale familiei Bunei. Totuşi, ei s-ar fi putut opune răului din Primărie, la fel ca şi secretarul. Pentru că ei nu au făcut tot ce le-a stat în putinţă să lupte cu această caracatiţă justiţia a apreciat în acest fel. Răul pe care l-a făcut Bunei zonei şi oamenilor nu se poate plăti nici cu o sută de ani de puşcărie. Justiţia, la Reşiţa, a arătat că legea există în Romînia şi că sunt şi oameni care o aplică”, a delcarat pentru Express de Banat, Romeo Dunca.
Banii de şpagă, fundaţia staţiunii montane
Omul de afaceri cunoaşte şi alte fapte pe care le-ar fi făcut Antonie Bunei în calitate de primar al comunei Zăvoi şi spune că-şi merită soarta. “Am înţeles că instanţa a hotărât să mi se restituie prima parte a şpăgii pe care i-am dat-o. E un lucru binevenit şi promit că o să bag banii în primele betoane pe care le voi turna la fundaţia respectivă. El a furat şi şi-a bătut joc de oameni. Sunt destui care plâng pentru că au rămas fără terenrui, câte fraude cu bani de la APIA, câţi oameni simpli plâng care nu au avut tăria şi resursele să facă lucrul pe care l-am făcut eu! Eu nu pot să accept să-şi bată cineva joc de munca mea. Banul muncit trebuie respectat. Dacă ei nu au reuşit să convingă instanţele că sunt nevinovaţi înseamnă că ăsta este adevărul şi trebuie acceptat ca atare”, a mai declarat Romeo Dunca.
Numai putin… deci, procurorii au facut un flagrant, dar nu au gasit banii marcati care se presupune ca au fost remisi cu titlu de mita ??????????? Incredibil!!!!!!!!! Pai si pe ce i-au condamnat pe oamenii astia, pe vorbe? Asta numai in Romania se poate si numai la Tribunalul Resita!!!! Deci, asa ceva nu am mai pomenit…. sa faci tu flagrant, dar sa nu gasesti spaga… Pai de unde stim ca nu-s numai povesti de razbunare de-ale denuntatorului? De unde stim ca intr-adevar remiterea sumei de bani a avut loc? De unde stim ca aceasta remitere, daca a avut loc, a fost cu titlu de mita? De unde stim ca poate incercarea de mituire nu a fost respinsa de primar? Cum e posibil asa ceva? Pai asa se condamna in Romania, ca zice procuroru’ ca-i asa? Daca se organiza un asemenea “flagrant” in alte parti zburau toti politistii si procurorii implicati in prostia asta, ce sa mai zic de trimiteri in judecata sau de condamnari… Nu zic, poate o fi fost corupt omu’, dar daca tot vrei sa-l abgi la inchisoare, macar dovedeste lucrul acesta, nu te joci asa cu vietile oamenilor, mai ales ca au fost condamnate 8 persoane!!!!
…..a specialistu in flagrante poate fi contrazis ?,,Instante convinse ….”?halal adevar emis de astfel de instante ,dar curatul om de afaceri ce munceste cinstit poate fi contrazis ?In timp tot se va ,,dovedi” imaculatul.