Lecţii de drept civil, la Tribunal

Câteva zeci de elevi şi studenţi reşiţeni au fost invitaţi astăzi la Tribunalul Caraş-Severin pentru a cunoaşte modul de desfăşurare al unui proces şi alte lucruri legate de instanţele civile.

Acţiunea a fost organizată cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile şi, după cum au spus elevii din ciclul gimnazial şi studenţii de la universitatea locală, invitaţi în sălile Tribunalului Caraş-Severin, a fost cea mai interesantă oră de Drept. “Au fost conduşi în sălile în care se desfăşoară şedinţe cu specific civil. Li s-a explicat la un nivel minimal instituţiile care guvernează procedura civilă, au fost conduşi într-un tur al instanţei pentru a vedea compartimentele de activitate din cadrul Tribunalului, li s-a explicat în mare circuitul unui dosar. Preşedinţii de secţii şi judecătorii au răspuns la întrebările tinerilor”, a declarat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Practic, tinerii au luat contact cu modul în care se desfăşoară un proces civil. Scopul acţiunii a fost familiarizarea tinerilor cu fenomenul jurisdicţional.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

 

banner 970 x 250