Romeo Dunca, președintele cui?!

Ales șef al Consiliului Județean Caraș-Severin, milionarul de la Timișoara s-a abătut mult de la ceea ce promitea în campania din septembrie, anul trecut, când garanta că o să dezvolte Banatul Montan și a ajuns să fie mai degrabă o adevărată frână, după cum reclamă tot mai mulți primari.

Administrația județeană condusă de Romeo Dunca e ocupată cu alte probleme decât cele pentru care cărășenii așteaptă rezolvare imediată, iar edilii din județ nu se mai feresc să spună că nu primesc de la Consiliul Județean niciun fel de sprijin. O spun atât primarii partidelor din opoziție, cât și colegii de partid ai președintelui care a promis marea cu sarea, dar în urma căruia e foarte posibil să rămână doar praful.

„Nu am avut nicio întâlnire. Nu mă bucur de o colaborare cu președintele Consiliului Județean. Am fost foarte dezamăgit în luna decembrie când s-a aplicat o rectificare de buget, iar Primăria Mehadia a primit zero lei. Sper ca repartizările financiare să nu fie colorate politic și să se aibă în vedere faptul că toate localitățile au nevoie de dezvoltare și de bani.”, a comentat Petru Bardac, primarul PSD al comunei Mehadia.

leader board 728 x 90 px

Chiar mai aspru în declarații este însă Nicolae Orăvicean, unul din mulții primari liberali care s-au convins că județul Caraș-Severin nu e pe drumul cel bun cu Dunca la comandă. „Pentru el nu există administrațiile locale. Eu unul nu am călcat în Consiliul Județean și nici nu voi călca până când Consiliul Județean va funcționa pentru cetățenii din comuna mea și ai altor comune. Deocamdată, Consiliul Județean eu nu simt că este un partener al comunei mele.”, a afirmat primarul comunei Berliște.

În aceeași notă vorbesc însă despre actualul management de la Consiliul Județean Caraș-Severin mulți alți primari. Speranța de mai bine e legată acum de Andrei Ungur, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării, care urmează să fie instalat administrator public al județului.