Romeo Dunca, obligat să fie nemilos, fără tact și ghiolban!

romeo dunca

Situația din Spitalul Județean de Urgență Reșița și managementul practicat aici îl obligă pe președintele Dunca să coboare la cel mai jos nivel. Pentru binele cărășenilor! În ceea ce privește conducerea spitalului, se pregătește o nouă debarcare!

După ce am atras atenția asupra limbajului la care ajung mereu întâlnirile dintre Romeo Dunca și conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița, președintele CJ a anunțat ceea ce anticipasem: pregătește din nou înlăturarea Alinei Stancovici din funcția de manager. A convocat deja Consiliul de Administrație, care, pe baza unui audit intern care ar fi scos la iveală o serie de nereguli ar urma să reia pregătirile pentru înlăturarea Alinei Stancovici.

De data aceasta, se vorbește despre lucruri mult mai grave, scoase la iveală de acest audit: plata multiplă a aceleiași facturi, fără documente justificative la ordinele de plată. Un alt aspect relevat face referire la cazurile care au ajuns în UPU, dar nu au rămas internate, cazuri pentru care s-au cheltuit, în perioada 2020-2022, peste 3 milioane de lei, din care au fost solicitați la decontare doar 531.789,70 de lei (august-decembrie 2022), restul de bani neputând fi recuperați retroactiv. Cei peste 3 milioane de lei ar fi fost cheltuiți pe materiale sanitare pentru analize de laborator și investigații imagistice.

O altă notă de constatare spune că în cazul unor furnizori s-au efectuat plăți mai mari decât datoriile înregistrate: la data 31 decembrie sumele plătite depășeau datoria cu 304.446,67 de lei, în 31 decembrie 2021 – cu 86.656,73 de lei, iar la final de 2023 – cu 192.001,60 de lei.

În același audit se spune că anumite secții din spital nu încasează suficienți bani prin CJAS nici măcar pentru plata cheltuielilor de personal, fără a mai lua în calcul costul medicamentelor, al materialelor sanitare și cazarea. De asemenea, „lipsa indicatorilor de performanță și lipsa bugetării pe secții conduce la lipsa apetitului spre performanță a personalului medical, care prin tratarea doar a cazurilor simple și a unor investigații sumare, nu atrag venituri suplimentare de la CJAS.”, se mai arată în auditul intern.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Din păcate, dincolo de constatările din audit, pe care Romeo Dunca l-a făcut public, au apărut cuvinte și mai dure la adresa managerului și a directorului economic: „panarame triste”, „tupeul și nerușinarea de țață de piață a acestei doamne Miloș”, atitudine pe care șeful județului spune că este obligat să o aibă: „Raportul de audit și concluziile comisiei de control asupra uneia din sutele de probleme reclamate mă obligă să fiu nemilos. Fără tact și ghiolban, pentru că este singurul mod care mai poate atinge nervii de sub obrazul gros al tupeului și incompetenței.”

Opinia publică este cea în măsură să taxeze derapajele de limbaj ale unui președinte de consiliu județean în contextul dat. Cât privește neregulile din spital, acestea vor fi analizate de Consiliul de Administrație, pe care Romeo Dunca l-a convocat de urgență pentru ziua de luni.

Nu este prima oară când Consiliul de Administrație se reunește pentru a scăpa de managerul care și-a câștigat postul prin concurs. De câte ori a fost dată la o parte, Alina Stancovici și-a câștigat în instanță dreptul de a reveni pe funcție.