Romeo Dunca (își?) face drum județean până la pârtia de pe Muntele Mic!

Nici nu se instalase bine în funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin și deja luase primele decizii legate de muntele pe care a investit sume importante, dar care îi și aduce încasări fabuloase. Acum, inventează un drum județean care duce… tot la Muntele Mic! La Telescaunul Vâlsanu!

Fără îndoială, Muntele Mic e superb și are un potențial uriaș. Merită mai multă atenție și investiții serioase, de pe urma cărora va câștiga multă lume. Familia Dunca, în special. Dar întreaga zonă și chiar județul pot valorifica această frumusețe a naturii. Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, insistă însă deja prea mult pentru acest munte, pe care a construit ca privat în condiții cel puțin dubioase, pe care le vom prezenta în perioada următoare, de parcă nimic altceva nu mai are acest județ. Prea mult pentru a nu genera discuții. Probabil că nu s-ar fi întâmplat asta dacă n-ar fi avut chiar el și familia sa afaceri pe acest munte.

În timp ce el cu gura lui spune că mai mult de jumătate din drumurile județene din Caraș-Severin sunt un dezastru și că oamenii vor circula în astfel de condiții încă ani buni de acum încolo deoarece prea mulți bani nu are în buget, Romeo Dunca solicită Romsilva transmiterea a două drumuri forestiere pe care intenționează să le introducă în rețeaua de drumuri județene. Două drumuri care duc spre Muntele Mic! Cu alte cuvinte, nu are bani pentru a cârpi măcar drumurile proaste de astăzi, dar va avea pentru asfaltarea totală a celor două pe care vor circula turiștii iubitori de munte!

leader board 728 x 90 px

„Prin preluarea în domeniul public al județului Caraș-Severin și administrarea Consiliului Județean a drumului forestier Șucu – Olteana, în lungime de 9,68 km, și a drumului forestier Vâlsan – Șaua Jigoriei, în lungime de 2 km, se va putea crea legătura rutieră între stațiunile Poiana Mărului și Muntele Mic legându-se astfel două drumuri județene importante din punct de vedere al accesibilității zonei, respectiv DJ 683  – Zăvoi (DN 6) – Măru – Poiana Mărului și DJ 608A  – Caransebeș (DN 6) – Zervești – Turnu Ruieni – Borlova – Stațiunea Muntele Mic. Acesta va duce la posibilitatea scăderii distanței dintre cele două stațiuni, a timpului parcurs precum și la decongestionarea traficului mai ales în sezonul de iarnă.”, explică Romeo Dunca, șeful județului.

Practic, consilierilor județeni li se cere acum să aprobe cererea de transmitere a celor două drumuri forestiere din domeniul public al statului și din administrarea Romsilva în domeniul public al județului și administrarea Consiliului Județean Caraș-Severin. Cu alte cuvinte, din mașină, direct pe Telescaunul Vâlsanu! Telescaunul familiei Dunca! Dar despre cum și-a făcut pârtie actualul președinte al Consiliului Județean, într-un slalom uriaș printre hoți, proști și legislație – zilele următoare! Atenție, se anunță avalanșă!