NEWS ALERT. Polonezii aprind focul pe Valea Bistrei! 250 de angajări, în primă fază!

Vești extraordinare de la reprezentanții Sunningwell International Polska și ai traderului polonez de produse metalurgice West Trade, care i-au prezentat, astăzi, primarului Luca Mălăiescu, planul de acțiune după preluarea oțelăriei din oraș!

Edilul-șef al orașului Oțelu Roșu a primit astăzi vizita oficialilor celor două companii, la final fiind extrem de entuziasmat. „La un moment dat, nu credeam că se va mai întâmpla asta, să mai văd ziua în care va porni din nou oțelăria. Totuși, nu am încetat să fac lobby, să prezint această oportunitate posibililor investitori. Astăzi am aflat că această companie poloneză va reporni în scurt timp oțelăria. Asta într-o primă fază. Apoi intenționează să aducă un laminor. Asta m-a bucurat cel mai mult. Mi-au comunicat că vor genera 250 de locuri de muncă în primă fază, în maximum jumătate de an. În aprilie vor să pună la punct totul pentru a fi repornită activitatea. Au depus deja documentație pentru autorizația de mediu, au discutat cu CFR pentru repunerea în funcțiune a liniei ferate pentru transportul țaglei, deci lucrurile sunt cât se poate de serioase și de concrete”, a dezvăluit Luca Mălăiescu pentru expressdebanat.ro.

Polonezii au plecat și ei satisfăcuți de la întâlnirea cu primarul de Oțelu Roșu. Au fost asigurați de tot suportul administrației publice locale și s-au convins că nu vor exista probleme cu găsirea forței de muncă necesare. Rețeaua școlară a fost gândită în așa fel pe Valea Bistrei încât să nu lase oțelăria fără oameni calificați. „Am discutat și despre legislația din România, le-a plăcut modul în care am discutat, ceea ce ține de Consiliul Local, le-a plăcut faptul că am fost documentați, city managerul nostru, Adi Trușcă, stăpânește foarte bine problemele pe metalurgie și le-a oferit multe amănunte pe care poate nu le cunoșteau. Au fost foarte bucuroși când au aflat că avem de doi ani două clase profesionale, una de mecanici și una de electromecanici. Mai mult, am vorbit și cu doamna director Dana Chelbea și îmi spunea că putem să reprofilăm din mers dacă e nevoie de alte specializări”, a mai spus edilul-șef.

leader board 728 x 90 px

Așadar, 250 de locuri de muncă vor apărea curând la oțelăria din Oțelu Roșu, iar după aducerea laminorului, în faza a doua a investiției, numărul angajaților se va dubla.