Dunca a anunțat ultima zi de lucru pentru „suspecții” de la Direcția de Drumuri Județene!

Acuzați în față că sunt fie hoți, fie incapabili, mai mulți angajați ai administrației județene își fac bagajele ca urmare a unei decizii definitive a instanței.

Curtea de Apel Timișoara a refuzat suspendarea actelor semnate de președintele Romeo Dunca prin care mai mulți angajați ai Direcției de Drumuri Județene din subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin fuseseră concediați. În primă instanță, Tribunalul Caraș-Severin hotărâse ca ultima zi de lucru a celor în cauză să fie după pronunțarea unei sentințe definitive privitoare la legalitatea și temeinicia deciziilor președintelui Dunca, decizii validate de consilierii locali. Potrivit hotărârii magistraților timișoreni însă, angajații DDJ își vor încheia activitatea în termen de 30 de zile de la comunicare. În consecință, Romeo Dunca propune în plenul de mâine stabilirea zilei de 17 mai ca ultimă zi de lucru în cadrul instituției pentru cei pe care îi privește cu atâta suspiciune.

Procesul privind legalitatea concedierilor va merge mai departe. Dacă se va dovedi că oamenii au fost dați afară abuziv, atunci administrația județeană va fi obligată să-i reangajeze, pe funcțiile deținute anterior, să le plătească salariile neîncasate în perioada în care au stat acasă și, eventual, să le plătească anumite daune morale. Dar asta este o chestiune de durată. Până atunci, Romeo Dunca își poate pune în aplicare strategia prin care, a promis el, va dezvolta Caraș-Severinul!