Romeo Dunca: „Îi dau în judecată!”

Omul de afaceri, Romeo Dunca, a primit aviz negativ din partea Consiliului Științific al Sitului Natura 2000 Munții Țarcu. Proiectul la care acesta trebuie să renunțe acum este cel prin care ar fi trebuit să construiască o pârtie, dar și un complex turistic, cu infrastructura adecvată.

”Plan Urbanistic Zonal – Amenajare zonă turistică şi domeniu schiabil Nedeia – Munţii Ţarcu – Comuna Zăvoi”, iniţiat de S.C. Dunca Imobiliare SRL nu poate merge mai departe de stadiul de schiță. După ce membrii Consiliului Științific au analizat PUZ-ul, i-au dat aviz negativ.

Potrivit ecologiștilor, dacă investiția s-ar realiza, ar avea efecte negative asupra pajiştilor de Nardus, bogate în specii pe substraturile silicioase ale zonelor muntoase care va fi afectat permanent pe o anumită parte din suprafaţă. De asemenea, Consiliul Științific explică faptul că flora și fauna sălbatică ar avea de suferit, în defavoarea banilor care ar rămâne în Caraș-Severin, dacă investiția s-ar concretiza. Atitudinea celor care conduc Situl Natura 2000 Munții Țarcu, l-a revoltat pe omul de afaceri care a lucrat cinci ani la finalizarea documentelor. Romeo Dunca atacă dur acum avizul nefavorabil pe care l-au dat membrii Consiliului.

„Ceea ce se întâmplă acum este rezultatul delăsării Guvernului, care a acceptat să facă lucrurile la repezeală. În plus, toate primăriile din zonă și-au dat acordul să intre în sit, fără să se întrebe care vor fi urmările, iar Ministerul Mediului a aruncat responsabilitatea în mâinile unor profitori și mincinoși sau dezinteresați. Toate aceste aspecte vor genera conflicte. În tot acest timp, braconierii vor decima caprele negre, cei interesați să taie pădurile virgine le vor tăia și, astfel, toți profită de modul de gestionare al acestei averi naționale”, a spus omul de afaceri. Romeo Dunca îi și acuză pe membrii Consiliului Științific de faptul că sunt subiectivi atunci când dau avizele, pentru că proiecte similare pentru pârtii au primit aviz pozitiv.

Potrivit acestuia, proiectul este făcut în modul cel mai ecologic și s-au ținut cont de toate considerentele, iar prin urmare, va acționa în instanță Consiliul Științific pentru decizia pe care a dat-o.