Aviz negativ pentru Romeo Dunca

Omul de afaceri Romeo Dunca atacă dur membrii Consiliului Științific al Sitului Natura 2000 Munții Țarcu. Acesta spune că i-a sprijinit în toate demersurile lor, atât cât acestea erau în interes de serviciu. Omul de afaceri își amintește însă, că „ecologiștii” au vrut să îl tragă și în piept.

Omul de afaceri Romeo Dunca este revoltat pe avizul negativ al Consiliului Științific în ce privește investiția pe care acesta a vrut să o deruleze în situl Natura 2000. Așa cum „Express de Banat” a mai scris, investiția din Munții Țarcu s-ar fi ridicat la aproape 200 de milioane de euro și ar fi constat în construirea unei pârtii de schi și a unei infrastructuri adecvate pentru spații de cazare. „Probabil că, acest răspuns vine din cauza faptului că în 2008, ei mi-au solicitat sprijinul financiar pentru un membru al Consiliului, pentru ca acesta să se deplaseze la o conferință despre mediu. I-am dat banii, iar când am aflat că nu s-a mai dus, i-am cerut înapoi. În plus, un alt membru al aceluiași for mi-a cerut să lucrez cu firma lui de construcții și am refuzat. De atunci, poziția lor este împotriva mea”, a spus omul de afaceri.

Romeo Dunca mai adaăugă faptul că în 2011, Consiliul Științific a dat avize favorabile pentru mai multe instalații de schi, montate pe același tip de pajiște. „Situl s-a dat în administrarea unor oameni care nu au făcut un regulament și nu au un plan de management. Toate acestea au generat certuri și situații conflictuale. Ei mint cu nerușinare că în zone în care există specii protejate e interzis să se dea aviz”, a subliniat Romeo Dunca.