„Romeo Dunca este excedat și orbit de ceea ce i se întâmplă în funcția de președinte al Consiliului Județean!”

Noul șef al Apelor Române îl pune la punct pe Romeo Dunca după ce liberalul din fruntea Consiliului Județean Caraș-Severin a avut un nou derapaj în spațiul public.

„Urmare declarațiilor făcute de curând de dl Romeo Dunca, președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, membru PNL, în special la adresa mea, dar și a funcționarilor care au activat în cadrul Direcției de Drumuri din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin, doresc să fac următoarele precizări:

  1. Domnul Dunca, punând la îndoială numirea mea în funcția de director general al Apelor Române trebuie să înțeleagă că implicit pune la îndoială capacitatea Guvernului României de a face numiri legale la conducerea agențiilor pe care le are în subordine, direct sau aflate în subordinea ministerelor. Îi amintesc domnului Dunca faptul că în prezent România are un guvern cu un premier membru PNL, deci coleg cu dumnealui de partid. Faptul că este excedat și orbit de ceea ce i se întâmplă în funcția de președinte al Consiliului Județean îl face să nu mai vadă nimic în afară de confruntările fără sfârșit pe care le are pe plan local, nu este o scuză pentru a contesta capacitățile propriului guvern. Dacă nu știa, îi transmit pe această cale că au fost parcurse toate verificările prealabile înainte de a fi numit în această funcție. Nici nu se putea altfel.

Nu mai adaug nimic referitor la faptul că partidul dumnealui se află într-o coaliție de guvernare pe care dumnealui, prin atitudinile constante pe care le adoptă, nu face nimic pentru a o consolida. Din contră, nu reușește decât să o slăbească. Știu că face față cu greu la sarcinile administrative pe care ar trebui să îndeplinească din funcția pe care o deține, știu că i se pare mult mai simplu să lanseze acuze și plângeri decât să își facă treaba, cum știu și că oamenii din Caraș-Severin își dau seama foarte exact de toate acestea.

tm4ua media express de banat (100x1000px)
  1. Pentru că nu are nicio experiență în acest domeniu, domnul Dunca ar trebui să știe că investițiile în proiecte publice sunt proiecte care, pentru a fi duse la îndeplinire, trebuie derulate pe termen mediu sau lung. În principal din cauza procedurilor administrative prin care pot fi alocate fonduri și cheltuite. Toate renunțările, întârzierile și ezitările în acest domeniu înseamnă timp și bani pierduți pentru județul nostru. Pentru că în administrație procedurile sunt total diferite de ceea ce a practicat dumnealui în mediul privat. Sper să își dea și dumnealui seama de acest fapt cât mai curând posibil. Până acum nu pare să fi înțeles încă deplin acest lucru.
  2. Luându-se etalon pe sine însuși, domnul Dunca prezumă că, din cauza conflictelor pe care le are cu mine, din funcția de director general al Apelor Române voi prejudicia județul de investițiile necesare în acest domeniu. Pentru simplul fapt că acestea vor trece prin instituția pe care o conduce. Îl anunț că va fi dezamăgit și în această privință pentru că, în mod cert, voi face tot posibilul să sprijin județul nostru. Ceea ce mi-am propus să fac din această funcție este peste felul în care domnul Dunca se raportează la oameni cu care ar trebui să colaboreze și la ce are de făcut în funcția pe care o deține.”

Cu toată considerația,

Gabriel Știka

 

CITEȘTE ȘI:

„Eu suport oricâtă obrăznicie și oricât circ! Am grijă să nu producă daune materiale pentru județ!

banner 970 x 250