Romeo Dunca e și nu prea candidatul PNL pentru Consiliul Județean în 2024!

vela marcel dunca romeo
untitled design set 970x90 px

Candidatura lui Romeo Dunca pentru încă un mandat de președinte e condiționată de obținerea de către PNL a majorității în Consiliul Județean!

Biroul Politic Județean al Filialei PNL Caraș-Severin, întrunit în ședință sâmbătă, a decis cu unanimitate de voturi ca să propună Biroului Politic Național validarea ca și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin pentru un nou mandat pe Romeo Dunca la alegerile din 2024.

Am fost onorat de votul în unanimitate al tuturor colegilor din partid. Neglijarea afacerilor personale, oboseala navetei din zilele când nu înnoptez la domiciliul din Reșița sau veșnica lupta din sala de ședințe cu hidra trecutului din administrația județului ar trebui să-mi dea de gândit atunci când pun în balanță ce regăsesc în schimbul acestei funcții. Deși niciodată în ultimii 30 de ani nu am lucrat atâta de mult, într-un mediu atât de ostil și pentru așa de puțini bani, totuși mulțumirea sufletească pe care o găsesc atunci când reușesc să fac lucruri bune pentru cărășenii care si-au pus o speranță în mine, nu are egal.”, a scris Romeo Dunca pe Facebook imediat după validarea candidaturii sale de către liberalii cărășeni.

Dunca a făcut cu această ocazie o precizare importantă. A vorbit din nou despre condiția ca el să conducă administrația județeană și din 2024 încolo, câștigarea alegerilor nefiind suficientă. „Nu doresc să fiu un președinte de formă și fără majoritate. Fără oameni de caracter aleși bine de BPJ – PNL și fără votarea acestora ca grup majoritar în CJ de către cetățeni, nu se poate întâmpla!”, a adăugat acesta.

Cu doar o zi în urmă, la Express Live, președintele PNL Caraș-Severin vorbise despre condiția ca Romeo Dunca să fie candidatul partidului pentru președinția Consiliului Județean anul viitor. Așa cum v-a declarat domnul Dunca, este mulțumit de ce a făcut, dar putea face mai mult. Romeo Dunca este potențialul candidat al PNL și în 2024. Nu pot să spun că este candidat, deoarece nu eu decid. Candidatul la CJ îl stabilește Biroul Național, nu Biroul Județean. Nu a fost propunere până acum, pentru că Romeo Dunca a declarat că dânsul nu va candida decât dacă are majoritate în Consiliul Județean, că probabil s-a săturat să se vadă la cheremul unor colegi consilieri județeni care îl boicotează, îl frânează cu toate. Domnul Dunca are 42%, ca să fim pe un drum bun, nouă ne trebuie 50% plus un vot. Pe condiția că nu vreau să mă duc președinte la CJ decât dacă îmi dați majoritatea, discurs electoral, dorință politică, obiectiv administrativ, pe care eu le susțin și este corect ce spune Romeo, atunci, cu bucurie, Romeo va spune că a ajuns la 50%. Romeo este susținut de noi, dar a pus o condiție: vreau o majoritate în CJ, altfel nu candidez! Eu nu pot să îl propun acum și în luna mai să zică: eu nu mai candidez, că nu am majoritate!”, afirmase Marcel Vela.

Referitor la lista candidaților PNL pentru Consiliul Județean Caraș-Severin, despre care Romeo Dunca spunea că o va alcătui cu mâna lui, pentru a nu se mai vedea trădat ca în prezent, președintele liberalilor cărășeni a fost categoric: „Nu Dunca face lista, o face PNL, printre care și domnul Dunca, și domnul Vela, domnul Popa și toți colegii, toți primarii! Exclus să o facă Dunca singur, asta este clar! Evident că vom fi riguroși, vom verifica, trebuie să fie Romeo de acord cu toți colegii, colegii din conducerea Biroului Județean, să susținem oameni care sa spunem ca nu mai defectează în mandatul următor.”