Autostrada schiabilă din Banat gata de primul start al iernii. Cu puțin noroc, turiștii sunt așteptați pe pârtii

muntele mic
timisoara capitala 2023

A nins pe munții din Banat, iar peisajele de un alb imaculat îți taie respirația. Atât Semenicul, cât și Muntele Mic pleacă din pole position. Se va schia și pe „autostrada” Semenic – Văliug?

După doar câteva ore de ninsoare abundentă crestele semețe ale masivilor montani au îmbrăcat haina albă a iernii, ceea ce a dus inevitabil și la primii turiști, bucuroși de o primă bulgăreală și de o plimbare în aerul tare de munte. Cu primul strat de zăpadă, evident că este și mai fermă convingerea faptului că anul acesta vom fi mai norocoși, pentru da, se va schia mult și bine pe „autostrada schiabilă” Semenic-Văliug, se va schia pe toate pârtiile. Este o certitudine că și planurile de bătaie pentru domeniul schiabil trebuie să continue, fără dar și poate. Și asta mai ales, după ce Ioan Popa își vede deja visul împlinit, cu ochii deschiși, atunci când vine vorba de proiectarea telegondolei Văliug-Semenic.

semenic

Că Semenicul mai are mult de oferit, mai ales din punct de vedere al infrastructurii rutiere, dar și al unităților de cazare, asta nu este nicio poveste, dar cu toate acestea, turiștii dau năvală în fiecare weekend, și nici vacanța, nici sărbătorile de iarnă programate de operatoriii de turism și nici planurile administratei locale nu se opresc, în ciuda tuturor obstacolelor întâlnite în cale, fie ele meteorologice sau venite din opoziție, iar pentru ca lucrurile să fie cât mai clare, când vorbim de baricade politice, Nelu Popa a dat ordinul de începere a proiectării instalației de transport pe cablu și are cale liberă spre obținerea finanțării celui mai mare domeniu schiabil din țară.

muntele semenic

 

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Și Muntele Mic a venit cu o surpriză de proporții pentru turiști, zăpadă cât cuprinde pe tot masivul. Băieții de la weSKY abia au așteptat pentru au planuri mari și în acest an, mai exact au promis că weekend-ul viitor, pe 18-19 noiembrie, cu puțin noroc, și dacă prognoza meteo se adeverește, vor organiza primul Helicat Session din acest sezon. Nici restul proprietarilor de pensiuni și hoteluri nu se lasă mai prejos și promit oferte de nerefuzat pentru perioada imediat următoare.

muntele mic

Prin urmare, cerul este limita și la propriu și la figurat atunci când vorbim de un sezon de iarnă perfect. Ce înseamnă? Avem zăpadă, avem pârtii de schi,  avem nivel de ocupare la capacitate maximă, ce să mai, un sezon de iarnă desprins din povești. Buni să fim, noroc să avem!

muntele mic

untitled design set 970x90 px