Romeo Dunca, după demiterea Alinei Stancovici: „Asta este, să se obișnuiască cu ideea! Nu este pe viață”

dunca romeo cj

Romeo Dunca a semnat demiterea Alinei Stancovici din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență. Are deja un om care să asigure interimatul și vrea să grăbească organizarea concursului pentru post, un pas imposibil dacă Alina Stancovici va merge să-și caute dreptatea în instanță.

Nu ar fi vrut să o demită din funcție, dar pur și simplu nu a avut încotro, spune Romeo Dunca, la o zi după ce a semnat ordinul de demitere din funcția de manager a Alinei Stancovici. Aceasta din urmă nu are niciun motiv să se plângă nimănui, pur și simplu trebuie să ia lucrurile ca atare, mai spune președintele Consiliului Județean. „De ce să se plângă? Asta este, să se obișnuiască cu ideea. Nu este nici dânsa pe viață. Și eu, când o să plec, credeți că o să plâng? Eu mă uit la ce se întâmplă în spital și spitalul nu merge bine și trebuie să încercăm și altceva.”

CITEȘTE ȘI: „Romeo Dunca, așteaptă-mă! Cenușa nu își va uita niciodată focul!”

În prezent, Spitalul Județean de Urgență Reșița este condus de un interimar, în persoana lui Cosmin Librimir, cel care a fost recent și director medical. Romeo Dunca vrea însă organizarea concursului cât mai repede. „Acum avem un interimat scurt, de două, trei luni, până organizăm concurs. Cu Librimir, că nu am găsit altă soluție, nu s-a înscris nimeni, deși așteptam, am dat și în presă să vină cine e interesat, cine dorește. Din păcate, oamenii vorbesc, reclamă, dar nu au curajul. Să organizăm concursul, asta e important, pentru că, dacă organizăm concurs, m-au mai întrebat câțiva manageri care lucrează la spital și nimeni nu-și lasă locul de muncă obținut prin concurs pentru un loc de muncă pe o lună. Am mai vorbit cu Cican. Ne mai dă câte un sfat. Eu cred că se va înscrie la concurs, așa zicea. Dacă se înscrie el și se mai înscriu vreo doi… Mai am un manager de spital performant care este interesat din zonă și ar veni, dar nu vi-l spun, că omul lucrează încă. Pătrașcu (n.r. – Raul Pătrașcu, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Timișoara) ar fi venit și interimar, dar își pierde doctoratul.”, a explicat Romeo Dunca pentru Express de Banat.

Deși organizarea concursului pentru orice funcție de conducere din instituțiile publice este varianta ideală, în cazul de față ar putea fi imposibilă dacă Alina Stancovici, așa cum a anunțat, va contesta demiterea în instanță. Asupra acestui aspect a atras atenția și consilierul județean Gabriela Stuparu într-una dintre ședințele recente ale forului. Romeo Dunca spune însă că nu a comis o ilegalitate, dar riscul de a pierde un astfel de proces există. „Întotdeauna există o șansă și pentru unul, și pentru altul. Un dram de noroc, un ghinion. Și justiția… nu e 100%… Câteodată mai poate să și greșească, mai analizează strâmb… O să fie probabil o luptă, dar eu îmi asum pentru că altfel rezultatul e previzibil. Dacă merge din rău în mai rău, la ce ne putem aștepta peste un an de zile?”

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin subliniază că nu are nicio problemă cu Alina Stancovici, însă rezultatele i-au forțat mâna. „Să stau de frică și să mă uit cum datoriile cresc și situația pacienților devine tot mai grea? Dacă nu fac nimic, ce se poate întâmpla? Am dat o șansă, am tot încercat… Matematica e simplă, minusul e mai mare decât data trecută, ce pot eu să fac? Eu nu am nimic cu doamna Stancovici, dacă era ok, eram bucuros, credeți că nu îmi prindea bine să am o problemă mai puțin decât una în plus? Dar ce să aștept?”.