„Romeo Dunca, așteaptă-mă! Cenușa nu își va uita niciodată focul!”

alina stancovici manager sju resita

Romeo Dunca a semnat ordinul de revocare din funcția de manager a Alinei Stancovici în zi de sărbătoare. Așa cum era de așteptat, s-a terminat lupta, dar nu și războiul! 

Deși la început de mandat Romeo Dunca părea că va face echipă bună cu Alina Stancovici, totul pornind de la prezentarea ideii spitalului modular, „relația” a început să scârțâie în momentul în care, în decembrie 2020, au apărut pe internet imagini groaznice cu pacienți aparent lăsați în voia sorții în Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Timp de un an și jumătate, lucrurile au continuat să se deterioreze, culminând cu solicitarea lui Romeo Dunca adresată Consiliului de Administrație a spitalului de a o demite pe Alina Stancovici pe motiv că nu și-ar fi îndeplinit angajamentele din contractul de management. „Sentința” a venit ieri, în zi de sărbătoare: Romeo Dunca a semnat ordinul de revocare din funcție.

„După aproape doi ani de zbucium, Romeo Dunca a semnat actul de revocare a contractului meu de management la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, o victorie dorită, fie și încălcând legea, dar o victorie de moment, care îl va obosi și mai mult! Nu e simplu să porți o luptă, însă cum e greu să dovedești că ai meritat să fii întâiul bărbat al județului, bătălia cu o femeie e ceea ce-i va defini mandatul la sfârșitul căruia prietenii și mentorii vor putea exclama precum Churchill despre anii de război ai Londrei: «acela a fost cel mai bun moment al tău!»”, îi transmite Alina Stancovici președintelui Consiliului Județean.

Fostul manager al Spitalului Județean a aflat despre parafarea deciziei lui Romeo Dunca în timp ce se afla la slujbă, de praznicul Sfântului Ilie.

„Adevărat, se spune că e o mare cruzime să strici prostului mândria și bucuria prostiei sale. Poți înțelege munca unui om care vrea să nu mai fie dobitoc, dar nu poți înțelege munca și efortul care au devenit un veritabil țel, al celui care vrea cu orice preț să arate cât mai mult gradul de prostie și fărădelege! Nimic nu e mai greu decât să ai de-a face cu proștii pentru că ei mereu au o împotrivire organică.”, își continuă Alina Stancovici atacul.

Aceasta este convinsă că este vorba doar despre o pauză, și nu despre o despărțire definitivă de funcția de manager, câștigată, de altfel, prin concurs, semn că demiterea va ajunge în instanță, așa cum s-a vehiculat, de altfel, încă de la primele semne de neînțelegere. „Indiferent de cât va fi pauza, pentru că e doar o pauză, nu îmi va fi niciodată rușine să trec în acest interval pe lângă poarta spitalului pentru că în urma mea, evident cu efortul comunității și al colegilor, am realizat împreună lucruri bune, vizibile, de care într-o zi vom avea nevoie cu toții. (…) Dar, până la întoarcerea mea, să luăm aminte la vorba lui Camil Petrescu: «O să regreți și o să pierzi, o să plătești și-o să te doară, dar trebuie să înveți, biet muritor, că orice e permis în rânduiala lumească până la a călca sufletul și demnitatea cuiva! Și-apoi, câți câini au lătrat în urma pașilor mei, toți au turbat…»”.

Alina Stancovici ține să mulțumească celor care au înțeles necesitatea de a face echipă pentru binele comunității, însă își încheie mesajul cu următoarea replică: „Romeo Dunca, așteaptă-mă! Cenușa nu își va uita niciodată focul!”.