Silviu Hurduzeu, mesaj pentru ministrul Energiei: „Rezolvați cu rezerva de gaz! Umpleți depozitele, dacă puteți și aveți cu ce”

hurduzeu presedinte psd cs

Deputatul cărășean îi atrage atenția ministrului Energiei: a rămas puțin timp până la începutul toamnei, iar principala preocupare ar trebui să fie asigurarea rezervelor de combustibil pentru încălzirea populației, nu declarațiile bombastice pe acest subiect.

„Fapte, nu vorbe, domnule ministru!”. Asta îi cere deputatul Silviu Hurduzeu ministrului Energiei, după ce Virgil Popescu a dat asigurări în repetate rânduri că românii nu vor avea de suferit din cauza frigului în această iarnă.

„Nu ne puteți spune (doar) din gură că la iarnă va fi bine, că România are și energie electrică și gaze pentru încălzire. Că tot dumneavoastră ați fost cel care ne-ați «garantat» că liberalizarea pieței energiei va aduce prețuri mai mici. Și a fost exact invers! Și tot dumneavoastră ați insistat de-a dreptul sinucigaș pentru interesul nostru energetic, să închideți și să dezafectați centralele pe cărbune. Și doar insistența majoră a PSD v-a schimbat planul! Iar acum vă bateți cu pumnul în piept că, iarna asta și cea viitoare, «nu vom vedea o scădere a producției de energie din cărbune». Mai bine rezolvați cu rezerva de gaz. Umpleți depozitele, dacă puteți și aveți cu ce, precum Polonia, că în două luni vine frigul și nu le avem pline nici pe jumătate!”, transmite deputatul Silviu Hurduzeu.

Un ultim îndemn al parlamentarului de Caraș-Severin vizează „aberația” cu blocarea aprovizionării cu cărbune a Complexului Energetic Oltenia, o situație care trebuie rezolvată urgent și despre a cărui funcționare spune că este vitală pentru sistemul energetic, pentru economie și pentru populație.