Romeo Dunca, despre potențialul turistic al Clisurii Dunării: „Se pot face multe lucruri, dar este nevoie de voință, implicare și de tineri”

Candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, este de părere că la Moldova Nouă trebuie să existe neapărat un port în care să acosteze vasele de croazieră cu turiștii care aleg Dunărea ca destinație de vacanță. Un astfel de port ar revigora nu doar Moldova Nouă, oraș rămas fără industrie după falimentul SC Moldomin SA și închiderea liniei de producție de la Delphi, ci și întreaga zonă.

Aceste considerente au fost făcute în urma unei vizite pe care cunoscutul om de afaceri a efectuat-o săptămâna trecută în județ, împreună cu primarul Reșiței, Ioan Popa.

„Am fost până la Turnu Severin pe Clisură, pe un trase spectaculos care mi-a arătat încă o dată cât de frumoasă este Clisura. Chiar vorbeam cu Nelu (Ioan Popa, n.r.) că neapărat la Moldova Nouă trebuie făcut un port, unde să oprească vasele care vin cu turiști de la Budapesta. Ideea e ca ele să oprească la Moldova Nouă și de acolo poate să plece să vadă frumusețile județului Caraș-Severin. Lucrurile sunt simple: poți să faci niște bucle turistice de interes maxim. Avem exemplul celor zece obiective turistice, între care cascada Bigăr, morile de apă de la Rudăria sau Sichevița, și atunci poți să faci niște bucle turistice pentru 100 km. Omul să vină dimineața, să treacă pe acolo și seara să plece și să atingă una, două, trei dintre obiectivele astea frumoase și să se întoarcă înapoi. Ei pot să vină ușor cu vaporul și să oprească în portul Moldova Nouă, de exemplu. Eu cred că sunt multe lucruri care se pot face și care vor consuma foarte multă energie, dar pentru asta este nevoie de voință, de implicare și de oamenii tineri”, este de părere omul de afaceri.

Romeo Dunca, cunoscut și pentru implicarea în dezvoltarea turismului – proiectul cu Muntele Mic este un exemplu – spune că este un lucru bun că în partea noastră de Clisură nu s-a construit la fel de mult precum în zona Mehedințului. Ba chiar poate fi un avantaj pentru cineva care se gândește să dezvolte zona.

„În zona Clisurii din Mehedinți construcțiile sunt foarte înghesuite. O mică țigănie, ca să zic așa. Faptul că la noi nu s-a construit atâta de mult este un lucru bun. Consider că pentru zona de Clisură din Caraș-Severin trebuie să vină Consiliul Județean să facă un proiect. Adică să ia de exemplu 20-30 km de șosea de pe marginea Dunării și să vină să o utileze cu niște construcții, să-i dea o logică și după aceea lucrurile alea se pot introduce într-un Plan Urbanistic Zonal. Așa se poate începe o dezvoltare cu cap, adică să nu te lovești unul de altul, să faci un proiect în care lucrurile să fie cu un început și cu un sfârșit. Se pot face foarte multe lucruri frumoase”, este de părere Romeo Dunca.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/