Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin continuă să treacă nume de angajați ai instituției pe lista neagră, considerând că fie nu au niciun fel de competențe, fie sunt hoți!
Încurajat de soluția definitivă a Curții de Apel Timișoara prin care deciziile de concediere din Consiliul Județean Caraș-Severin produc efecte imediate, Romeo Dunca a dezvăluit pentru expressdebanat.ro că nu are de gând să se oprească aici: „Aș vrea să trimit foarte multă lume acasă, încă vreo 20-30 de oameni. Aș vrea să mă scap de Mihai Moatăr, omul ăla nu știu ce face. De ce să-l plătesc dacă nu face nimic productiv?! Fostul șofer al lui Hurduzeu e din Oțelul Roșu. Făcea naveta, venea la Caransebeș să-l aducă pe fostul președinte. L-am întrebat cât mai are până la pensie. 1an și un pic. I-am spus că nu am nevoie de el și i-am propus să-și ia concediu de odihnă și prin ianuarie să-și facă lichidarea. A acceptat, dar nu a plecat, stă de aproape 6 luni și ia salariu și nu a făcut nimic. Nu am nimic cu omul, dar ce să fac, cum să iei bani și să nu faci nimic?!”
Președintele CJ le-a mai pus gând rău și altora. Unora pe care îi suspectează de lucruri necurate. De fapt, îi acuză cu subiect și predicat. „Am câteva piese la Direcția Județeană de Drumuri, inspectori, oameni care au făcut recepții pe care le-au semnat că erau ok și când i-am verificat și le-am arătat că nu sunt ok au semnat că nu sunt ok. Mie îmi lipsesc niște acte, nu înțeleg cum s-au decontat. Anunț că îmi lipsesc și îmi apar hârtii peste noapte. Îmi vine hârtie cu semnătura și ștampila lui Știka și scrie conform cu originalul, dar originalul este la mine – ei nu știu că l-am găsit – și nu seamănă și actele alea apar peste noapte. Când ai un om care trebuie să ascundă ceea ce a făcut acolo, nu mai poți să lucrezi cu el. La Direcția Județeană de Drumuri, eu dacă vreau să înțeleg o lucrare nu pot să-i cer celui care a făcut măgăria pentru că el va fi împotriva mea tot timpul. Miza plecării acestor oameni reprezintă economia la buget pe de o parte și modul ostil prin care ei își desfășoară activitatea pe de altă parte.”, a argumentat Romeo Dunca.
Șeful administrației județene îi avertizează pe cei vizați că demisia sau concedierea sunt cele mai blânde măsuri, deoarece pe unii îi așteaptă răspunderea penală. „Ar fi fost foarte bine cum a spus dl. Hurduzeu, să o luăm de la 0 și să ștergem tot, dar eu încă plătesc din banii de acum hoțiile din trecut și nu mai vreau lucrul ăsta. Eu am câteva referate și vreau să recuperez prejudicii făcute de angajații Direcției de Drumuri. Până acum am depus trei plângeri penale și am făcut niște solicitări de informare la alte două lucrări mai vechi care au rămas adormite acolo. O să fie patru cu drumul pe care lipsește 23% din asfalt, pentru că acum avem hârtie de la constructor, și-a asumat și așteaptă să-i comunicăm ce trebuie să facă pentru a repara. Am dat la specialiști, proiectantul trebuie să spună cum să punem înapoi 2 cm de asfalt. După aceea fac plângere penală pentru că lipsesc aproape 1 milion de lei din 10. Ei se regăsesc probabil, parte din ei, pe la secțiile de votare, înainte de vot, sub forma de 100 de lei – 200 de lei/vot. Mai încă trei plângeri în lucru, care sunt foarte grave. Alte lucrări grave pe care o să le vedeți. O să am șapte. Cred că e foarte mult!”, a avertizat președintele Dunca.