Parcarea din spatele centrului Turistic Caransebeș: „o insulă urâtă în mijlocul orașului”

O investiție în zona centrală din municipiul Caransebeș a fost blocată în urmă cu ani de zile, astăzi zona fiind transformată de către șoferi într-o parcare publică, pe un spațiu privat.

Este vorba de zona din spatele Centrului de Informare Turistică și Biserica Greco-Catolică, despre care primarul Felix Borcean spune că în acest moment nu se poate face nimic pentru schimbarea aspectului urbanistic:

Este un teren privat, pe care s-a încercat la un moment dat să se construiască noua Casă de Cultură și s-a abandonat proiectul. După acel moment Primăria a vândut terenul unei societăți private din zona Caransebeș, care-și are sediul în Buchin. Este vorba despre Masiv Forest, dar, trebuie să spun și lucrul acesta…, după ce a vândut terenul și respectivii aveau un proiect de clădire de birouri și parcări sau ce o mai fi fost, Primăria Caransebeș printr-o hotărâre de Consiliu Local a schimbat destinația în parcare și oamenii au rămas cu terenul nefolosit.”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

leader board 728 x 90 px

Edilul a mai specificat că în urmă cu 2-3 ani reprezentanții Masiv Forest l-au contactat pentru a vinde terenul Primăriei Caransebeș.

La un moment dat, prin 2018-2019, m-au contactat în ideea de a ni-l vinde înapoi cu același preț. Să îl luăm înapoi dar neavând bani la ora respectivă pentru o astfel de investiție nu l-am putut cumpăra. Nu știu dacă mai este interes pentru a realiza acel proiect din partea lor, pentru că, eu cu drag aș propune Consiliului Local schimbarea destinației proiectului la fel cum l-a dorit investitorul, pentru că acum această parcare este o insulă urâtă în mijlocul orașului!”, a mai spus edilul municipiului Caransebeș.