Romeo Dunca a „vândut” Banatul Montan consulului Germaniei!

consul german

Președintele Consiliului Județean a făcut o reclamă excelentă județului Caraș-Severin pentru a suscita interes în țara celor mai apreciați producători de automobile.

Noul consul al Republicii Federale Germania la Timișoara, Excelenţa Sa Regina Lochner, s-a aflat luni la Reșița, unde a avut o întrevedere cu oficialitățile locale  și județene. Evenimentul s-a desfășurat sub cupola Palatului Administrativ din municipiul de pe Bârzava.

Oficialul german, însoțit de Erwin Josef Țigla – președintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin, a fost primit de prefectul Cristian Gâfu, președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, și de viceprimarul Reșiței, Mădălina Chiosa.

În cadrul întâlnirii, președintele Romeo Dunca a făcut o prezentare a Caraș-Severinului, evidențiind resursele naturale ale județului și specificul industrial al zonei. Având în vedere că Banatul Montan a fost votat destinația anului 2021 în România, Romeo Dunca i-a vorbit oficialului german și despre intenția administrației județene de a dezvolta turismul, prin valorificarea resurselor naturale şi prin conservarea patrimoniului industrial, după modelul european.

Pe de altă parte, prefectul Cristian Gâfu a vorbit despre contribuția avută, de-a lungul timpului, de etnicii germani în dezvoltarea județului, subliniind că, în prezent, în acest spațiu conviețuiește în armonie, alături de români, o comunitate importantă de etnici germani, care se implică activ în viaţa culturală a judeţului, un rol deosebit avându-l Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin.

În final, Excelența Sa Regina Lochner şi-a exprimat disponibilitatea şi sprijinul faţă de autorităţile locale şi judeţene în realizarea diverselor proiecte de dezvoltare, în măsura posibilităţii, fiind deschisă dialogului.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/