Cursurile se mută în online în trei localități din Caraș-Severin

Mai multe unități de învățământ din județul Caraș-Severin sunt nevoite să își mute activitatea de la clasă, din nou, în mediul online. 

Ca urmare a înregistrării unor cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 în rândul unor cadre didactice din unitățile de învățământ de la nivelul județului, prefectul Cristian Gâfu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin (CJSU), în cadrul unei noi ședințe extraordinare, în care a fost adoptată Hotărârea nr. 105/21.09.2021 privind aprobarea suspendării cursurilor şi trecerea în sistem on-line. Este vorba de unele clase din unități de învățământ preuniversitar de la nivelul UAT-urilor Oțelu Roșu, Târnova şi Băuțar, din județul Caraș-Severin.

Prin urmare, se reintroduc cursurile online pentru unitățile de învățământ: Liceul Bănățean Oțelu Roșu, Școala Gimnazială
Târnova, Școala Gimnazială Băuțar, începând cu data de 21.09.2021.

În acest context, prefectul județului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a solicitat tuturor instituțiilor publice să aplice măsurile privind prevenirea şi combaterea transmiterii infecției cu virusul SARS-CoV-2 cum sunt triajul epidemiologic, purtarea măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor, în special în cadrul Serviciului de Ambulanță, pentru a evita riscul îmbolnăvirii personalului, dar şi riscul blocării activității unei instituții. de asemenea, prefectul a recomandat din nou vaccinarea personalului din cadrul instituțiilor publice, dar şi a populației, pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.