Proiectul unei săli „vii” de sport, donat Colegiului Bănățean de un consilier local, absolvent al școlii timișorene

colegiu principal

Consilierul local Răzvan Negrișanu, arhitect de profesie, vrea să doneze Colegiului Bănățean din Timișoara, școala pe care a urmat-o în copilărie, un proiect de arhitectură pentru o nouă sală multifuncțională dedicată evenimentelor școlare și sportive. Negrișanu spune că își dorește ca unitatea școlară pe care a absolvit-o să aibă o sală de sport modernă, verde și smart. Construcția acesteia ar putea fi realizată din fonduri nerambursabile. 

Consilierul local USR Răzvan Negrișanu a absolvit Colegiul Bănățean, iar acum copiii săi urmează cursurile unității de învățământ. „Am decis să dau ceva înapoi Colegiului, un proiect de arhitectură pentru o nouă sală multifuncțională pentru evenimente școlare și sportive, și am creat o echipă de lucru împreună cu doi colegi arhitecți, Cristian Blidariu și Alexandra Pascotescu. Invit și public alți specialiști ai Timișoarei în această echipă. Vrem să elaborăm și să donăm Colegiului și primăriei un proiect complet de sală modernă, verde, smart pentru această școală de tradiție în Timișoara. Avem oportunitatea să o construim pe fonduri nerambursabile.”, a spus consilierul local.

colegiu

Proiectul, spune Negrișanu, se încadrează în viziunea administrației Fritz cu privire la infrastructura școlară. Este vorba despre un concurs de soluții pe care primăria îl va iniția pentru un proiect de regenerare urbană a cvartalului aferent străzilor Bulevard General Ion Dragalina, Bulevard 16 Decembrie 1989, Bulevard Regele Carol I, strada Ion Ghica. În acest proiect vor fi incluse mai multe instituții: Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”, Liceul Tehnologic al Vestului, Casa de Cultură a Studenților, Biserica Notre-Dame de Timișoara și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgianu”.

colegiu 2

„Am identificat terenul pentru aceasta, este dat în folosință colegiului, aparține Primăriei Municipiului Timișoara, cu destinația stabilită deja prin HCL 21/2.02/2016 pentru activități recreativ-sportive. Există deja un consens între toți actorii implicați, am discutat și cu directorul Sorin Ionescu, pe care l-am vizitat împreună cu echipa de arhitecți, că acolo trebuie să fie viitoarea sală de sport. Acesta este un exemplu de cum poate contribui mediul privat la modernizarea orașului și vine într-un context în care există un entuziasm pentru ideea de responsabilitate socială.”, a mai spus Negrișanu.

Astăzi, Colegiul Bănățean are o singură sală de sport care deservește 2.500 de elevi. Uneori este folosită simultan chiar și de trei clase.

upt 1000x100