Crește alarmant numărul de infecții cu SARS-CoV-2 în județul Caraș-Severin!

Peste 100 de cazuri noi Covid-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în Caraș-Severin, acesta fiind cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi de la debutul pandemiei, respectiv februarie 2020.

Potrivit datelor raportate de Direcția de Sănătate Publică a județului Caraş-Severin, asistăm la o creștere exponențială a numărului de infecții cu virusul SARS-CoV-2, o situație alarmantă ce conduce implicit la creșterea numărului de pacienți internați în unitățile spitalicești şi epuizarea locurilor din secțiile de Anestezie-Terapie intensivă. În cursul zilei de astăzi, 21 septembrie 2021, au fost internați 130 de pacienţi, transmit reprezentanții Instituției prefectului Caraș-Severin.

Ținând cont de această tendință ascendentă a cazurilor de infecție în perioada următoare, se recomandă respectarea cu strictețe a normelor de prevenire şi combatere a transmiterii infecției, respectiv purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura la locurile de muncă, în mijloacele de transport în comun, în toate spațiile publice aglomerate, păstrarea distanței fizice de 1,5 m-2 m între persoane precum şi igiena riguroasă a mâinilor (spălarea şi dezinfecția ori de câte ori este nevoie).

În acest sens, Instituția prefectului îndeamnă cetățenii la vaccinare. Judeţul Caraş-Severin dispune atât de centre de vaccinare, cât şi de stocuri de vaccinuri care să acopere toate solicitările populației. Cetățenii au la dispoziție următoarele centre de vaccinare:
– SPITALUL ORĂȘENESC ORAVIȚA;
– SPITALUL ORĂȘENESC MOLDOVA NOUĂ;
– SALA DE SPORT – LICEUL DE ARTE ,,SABIN PĂUŢA”, REŞIŢA;
– SALA DE SPORT – ŞCOALA GIMNAZIALĂ ,,MIHAI PEIA”, REŞIŢA;
– CENTRUL MULTIFUNCŢIONAL BOZOVICI;
– CLĂDIRE ADMINISTRATIVĂ BOCŞA;
– CENTRUL DE PERMANENŢĂ SLATINA TIMIŞ;
– CENTRUL DE PERMANENŢĂ SOCENI (EZERIŞ);
– CĂMIN CULTURAL PECINIŞCA (BĂILE HERCULANE);
– CASA DE CULTURĂ (sala mică) OŢELU ROŞU;
– SALA DE SPORT – LICEUL TEHNOLOGIC „MIHAI NOVAC”- ORAVIŢA;
– SALA DE SPORT ,,VALERIA BORZA” – ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 8, CARANSEBEŞ;
– CENTRUL DE AFACERI ANINA.

Precizăm că vaccinarea este gratuită și nu necesită programare.