Romeo Dunca a făcut „un pas foarte important” pe Drumul Județean 571!

dunca romeo (5)

Sătul probabil de nemulțumirile cărășenilor care nu încetează să-i reamintească de starea proastă a drumurilor, președintele Romeo Dunca se grăbește să anunțe modernizarea pe hârtie a unui tronson din Drumul Județean 571, când, în realitate, până la momentul turnării asfaltului mai este cale lungă.

Într-o postare publică, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, anunță că s-a făcut „un pas foarte important pentru modernizarea DJ 571 – de la intersecție DN 57 – Moldova Nouă – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici (46 km)”.

Cu alte cuvinte, Consiliul Județean a semnat contractul de achiziție pentru servicii de realizare a proiectului tehnic de execuție și actualizarea documentației pentru obținerea avizelor necesare în vederea modernizării a 46 de kilometri din DJ 571. De întocmirea proiectului tehnic se va ocupa câștigătorul licitației, asocierea SERCOTRANS SRL – Lider – SC TRACTEBEL ENGINEERING SA, iar valoarea serviciilor contractate este de 2.332.400 de lei. De altfel, fondurile pentru documentația tehnică fuseseră deja obținute prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Potrivit președintelui CJ, termenul de finalizare a documentației este de 6 luni, urmând ca, după finalizarea acestei etape, să se demareze licitația pentru execuția lucrărilor. Ceea ce nu explică însă Romeo Dunca cu subiect și predicat este că pentru asfaltarea acestui drum mai e nevoie de multă răbdare, dar și de bani. Bani de care Consiliul Județean nu dispune, dar pe care speră să-i obțină, după finalizarea tuturor documentelor, de la Uniunea Europeană.

„Acest proiect este pregătit în cadrul cererii de finanțare – «Sprijin la nivelul Regiunii de Dezvoltare Vest pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027». În cadrul cererii de finanțare suntem parteneri cu alte 31 de UAT-uri din Regiunea Vest. Proiectele prevăzute în această axă au fost estimate la o valoare de aproximativ 43.000.000 de euro. Suma poate suferi modificări ținând cont de creșterea prețurilor la materialele de construcții.”, se mai arată în postarea președintelui CJ.

Așadar, până la primul metru de asfalt mai este cale lungă. Luni, ani… rămâne de văzut. Până atunci, fiecare pas este foarte important. Mai ales cei făcuți de oamenii de rând prin gropile județului…

banner 970 x 250