Romeo Cosma trebuie să redreseze Transal Urbis! Se cere Audit și un plan de afaceri pe termen lung

Managerul Transal Urbis Caransebeș este, pentru următorii 4 ani Romeo Cosma, fost jurist al societății, care a fost numit de către Consiliul de Administrație la propunerea primarului Felix Borcean.

Edilul a dorit ca managerul societății, al cărei acționar unic este Consiliul Local, să nu fie înregimentat politic, astfel că în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local aleșii urbei au luat act de demisia fostului manager Ovidiu Chimigeriu și de cea a directorului economic Ionela Călțun și au fost de acord cu noua propunere.

Consilierul PSD Petru Schinteie, care face parte și din Consiliul de Administrație al SC Transal, a menționat în plenul Consiliului Local că Ionela Călțun le-a respins solicitarea de a intra în clădire pentru consituirea noului Consiliu de Administrație și de a redacta procesul-verbal. De asemenea, Ionela Călțun va trebui să fie retrasă din Actul Constitutiv al societății, unde are calitatea de administrator.

La propunerea de aprobare a hotărârii de Consiliu privind numirea lui Romeo Cosma în fruntea societății, consilierul Pro România Marian Corduneanu a venit cu amentamentul, susținut și de consilierul USR Dragoș Curelea, ca numirea să se facă pentru 1 an de zile, la finalul căruia să prezinte realizările sale ca manager, însă propunerea nu a trecut de votul majorității. În aceste condiții, Dragoș Curelea a precizat că ar trebui realizat un Audit la Transal și stabilit un plan de activitate împreună cu noul manager, care să fie respectat.

1000x200 dacus 02

Primarul municipiului a declarat că așa cum a fost numit: prin decizia Consiliului Local, așa se poate și revoca din funcție, dacă Romeo Cosma nu va reuși să aducă societatea pe linie de plutire, consilierul Schinteie menționând că la ora actuală societatea are datorii de 7 miliarde de lei vechi și, mai mult, riscă să fie executată silit, astfel că unul dintre motivele pentru care Romeo Cosma a fost numit manager este și că va putea ajuta din punct de vedere juridic societatea să se redreseze.

Consilierul PSD Valentin Dascălu a menționat că într-un an nu se pot schimba prea multe, iar Romeo Cosma trebuie să înceapă imediat, pentru că serviciul de salubritate Transal Urbis este în cădere liberă, mai ales că în ultimele două luni, de când a plecat Ovidiu Chimigeriu, societatea a funcționat fără conducere.

publicitate si promovare online banner maxagro